Monday, February 23, 2009

fungus = fungsi? (tak aku tipu)

Ceh! Iye2 aku pergi opis awal semalam. Stuck jugak lah projek nih. Lost aku lost!

Enam setengah pagi aku start ride dari rumah. Oh aku dah pindah rumah lagi. Dekat lagi ngan airport. Dekat lagi sikit la dengan city.

Aku rase mental aku dah tak fokus sangat la. Otak dah tiada di jasad. Dah sampai Mesia agaknya ia. Sabar lah. Tak berapa hari saja lagi kan. Aku dah try macam-macam cara nak release. Fishing. Dah banyak sungai aku cuba. Laut pon. Ikan kecik aku memang king. Ikan besar aku belum pandai.

Member aku kate aku pressure otak aku sangat. Agak ar. Tapi memang bukan dari dulu ke aku cani? Harap-harap tak betul la orang kate, otak berkerosakan kekal .

Aku chilled2 layan biking sorang-sorang naik Suria Perkasa Itam skang nih. Gi la memane pon. Gi opis, ride my bike dari rumah, bawak naik train, n ride gi opis. Oh aku baru tahu, naik train bawak beskal kena bayar tiket kalu sebelum sembilan pagi. Jadi tak payah la nak datang opis awal-awal sangat. Membazir. Janji kerja kau ikut plan sudah.

Berikut adalah Suria Perkasa Itam aku itu.


Wira Perkasa Putih
(dah abis clutch aku belum rajin nak tukar pulak)

Oh juga. Kawan-kawan banyak kata aku dah makin kurus. Ah. Diet, bersukan, naik beskal, makan tak jaga atau memang aku sedang susah hati? Ntah.

Bos tak bising kata progress aku slow ke hape. In line die kate. Tapi aku kan slalu pressure diri senirik? Takde pasal carik pasal!

22 comments:

Dato Paduka Masri said...

apa kata ko menjerit....

Inah said...

jgn terlalu stress..mari makan bread pudding!!

AkiM said...

apa dah jadi dgn perut seksi ko..??

ab geldofg said...

sabar

chi am said...

paduka, ha yang tu ak blom try lagi. akan dipertimbangkan.

inah, eleh.. ko asik makan sorang jek. :p

akim, aku dah korbankan lemak haiwan ituh. uhuu

ab geldofg, tengah la ni encik..

-SRISUFI- said...

sabor Am...

stress2 ni menternak saiz perut hoho


=)

Maryam Abu Ahmad said...

stress = kurang makan eh?

chi am said...

srisufi, betul meyh?

maryam, whoot? slalu missed la..

en_me said...

sonoknyerr nek basikal gi keje kanns..

N a b i L said...
This comment has been removed by the author.
N a b i L said...

A lil bit of stress are usually good.It ensures dat u r always on top of ur game.Tp jgn jd camni k. Stress-->Depression-->Schizophrenia.Sekian =) . Kalau stress mari story mory dgn aku

DAMAI said...

salam buat kamu yang sedang stress...

apa makna kehidupan kalau tidak pernah merasakan stress ^^

pulangkan semua pada Yang Memberi...mohon kekuatan agar segalanya dipermudahkan bagi kamu...

jangan stress2 sangat...membahayakan insan sekeliling hhihi..

chaiyo!!

Pewaris Reformasi said...

memandangkan begitu, gantung bendera malaysia di mana2...settle, hehe

chi am said...

en me, taknak try?

nabil, oke doc. nanti aku buzz ko.

damai, thanx for ur advices.

pewaris reformasi, ha?

Fathiyyah said...

bertahan bro!

eh,basikal itu sangat macho.
bro,sy skolah kisas dulu.mengapakah? respon bro kat blog sy cm menakutkan.huhu

ihsan_huhu said...

patut r tgk mcm masked rider je sejak due menjak nih

chi am said...

fathiyyah, taklah.. budak kisas ade identiti yg tersendiri. terpilih.

ihsan, eh kao kenal aku ek? dah kurus pon? hahah

frH said...

mountain bike? bape kau beli nih?
wan nak beli beskal yg racing punye tu .. haihh.

chi am said...

bukan mountain bike nih.. easy ride.
oke jugak.. ajak wan join australian down under huhu

Sarah Mohd Shukor said...

What would it be in winter. Is there anyone who rides bicycle to office or any other places?

p/s: Saya tahu awak memang dah kurus pun. BTW, video aerobic yang awak pernah letak kat sini dulu saya gunakan sebagai trainer saya untuk intensive exercise since a month (or so) ago. Berkesan beb!

chi am said...

winter biker ni dressing lain sikit lah.. tapi temperature sini xlah extreme mcm sane kan sarah..

Sarah Mohd Shukor said...

Ooo. So maksudnya memang ada lagi yang naik basikal waktu winter ye. Wow. Bestnya. Maksudnya kalau nak maintain kan exercise dengan berbasikal setiao hari pun masih boleh ye? Kat sini, dah pertengahan April kot baru boleh nampak basikal kat atas muka bumi.