Wednesday, February 25, 2009

Go with the flow.

Lambatnya hari sabtu kan? You all tau, hari sabtu adalah hari yang best. Kerana hari sabtu adalah hari bersenang-senang. Hari cuti.

Hari sabtu ni. Genaplah lagi dua minggu lagi aku nak balik Mesia. Uh tak sabar dah ni. Itu sebenarnya.

Sampai klia sabtu malam, ahad petang aku gerak gi phuket. Phuket macam best. Tapi aku tak excited mana. Aku present project hari rabu 18 march. Sepatutnya ade sedikit cuak. Tapi belum rase plak lagi. Yang penting kena prepare betul-betul sebelum pergi nanti.

Seminggu jugak aku stay kat phuket nanti. Best kot.

Sabtu 21 march gerak balik kl dari phuket. Kalau boleh, hari tu jugak nak balik Ipoh. Depends. Kalau tak ahad je aku cargas.

Isnin tu nak pergi Klinik Kesihatan. HIV test. Tunggu cikgu balik sekolah la. Pergi sama-sama. Tak sabar nak jumpa cikgu. Tapi cikgu kata dia segan sebab dah lama tak jumpa. Pulak dah.

Cikgu baru je start mengaja kat sekolah tu. Dia belum confirm lagi. Hari Jumaat ni die temuduga sah lantikan. Eh esok la. Selamat berjaya. Esoknya pulak hari sabtu yeay!

*

Oke critical finding untuk project haku, baru dapat satu je. Lagi satu je nak kena kejar. Ktorang bajet ritu bleh gain something sebelum aku balik ni. Dua tiga meeting yang lepas aku highlight beberapa problem yang bos aku tak pernah terfikir.

Bos aku ritu sembang sambil tepuk-tepuk bahu aku. Oh bahagia.

Tapi skang ni aku sedikit tertekan sebab fokus pada kerja dah berkurang sket. Otak dah terbang melayang ke tanah air tercinta. Masa terlalu lambat berlalu. Merangkak lesu.. ah jiwang ah ko am!

20 comments:

ab geldofg said...

harap2 allah bagi hari sabtu tu kt ko

kem said...

Tapi cikgu kata dia segan sebab dah lama tak jumpa. Pulak dah.--> haha kiut dowh!
tp wei kdg2 bila lama xjmpe, i admit ttbe nnti rase nervous, segan tak psl2..LOL.
tp bila dh jmpe, dodua jd bengong kalah hantu.
hoho.

en_me said...

bestnyerrr gi phukett..

chi am said...

ab gelfdog, insyaAllah tuhan kasik.. tuhan dah kasik nak cepat pulak. am amm..

kem, orang pompan mmg camtu ek.. hihi

en me, harap2 best la en me kann..

Dato Paduka Masri said...

tepuk dada tanya selera....

frH said...

hehe. mesti xsaba nk blk jumpe cekgu :)

peh, tinggal bape hari lg nk kawen pn bz dgn project lg .. lost focus nnt nasrul ;)

kem said...

org pempuan tingtong cm kema je yg ade syndrome cmtu..haha
korg kiut ah.. seyes =)

chi am said...

masri, besar juga selera saya *tepuk2

farah, facus mana yang ilang tu ek? hoho

kem, kiut? *pengsan sambil blushing

Inah said...

oit..sibuk bebeno nampaknya :D

pink_butterfly said...

waah, nk blik jmpa buah ati!!!

slamat ber'hiv testttt~~~

Ainul Arina Madhiah said...

nanti kirim salam kat cikgu yer... btw, salah nama la shout kat comment tu,saya ainul,bukan thia.. :)

chi am said...

inah, thanx wei. congrats pasal candature tu!

pink_butterfly, selamaaat insyaAllah..

chinul, alahai.. saye silap.. jari plak tertekan enter auto plak lepas taip tuh. adoyai, sori2..

Ainul Arina Madhiah said...

nope... tak kisah pun.. ;) chill~

Maryam Abu Ahmad said...

yeay! satu jemputan bakal tiba... :D

Fathiyyah said...

bro,sy tak baca sgt lagi entry ni..nanti2 sy bc laa..

datang sini nak gelakkan bro puas2..wakakakakakaaaaaa

cmne la bley tertuka antara thia ngn cinul..aiseh aiseh..hihihiii

chi am said...

chinul, thanx ye. :P

maryam, iye bakal-bakal.. hehe

fathiyyah, itulah cam termalu senirik lak. adoyai.. wiwiwi

jeffry azizi jaafar said...

hati2 kat phuket.mana tau sampai2 aje depa kasi senapang kt hg.hehe.

chi am said...

hah ko!

Sarah Mohd Shukor said...

Yeay. Dua minggu lagi. Harapnya cikgu tak malu-malu nanti =D

chi am said...

hik. bestnye nak balik!