Thursday, February 26, 2009

Tagged seorang pemalu..

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Nama blog saya adalah ~AkuLebihSukaTerlindung~. Dekat bawah tajuk tu pulak ade tulis “disebalikitutapitetapmahudidepanjadigimanaya”. Selain tiada ber’space’ pada nama blog. Tanda “~” itu kononnya menunjukkan ke’cool’an nama blog tersebut. *bajet la

Tulisan ber’spacing’ di selepas setiap huruf di bawah nama blog menunjukkan sang penulis blog mempunyai banyak masa dengan kesabaran yang sangat tinggi. Heh!

Nama blog itu sendiri sebenarnya telah menunjukkan betapa penulisnya adalah seorang yang pemalu. *muntah

Pada asal kewujudan blog ini, penulisnya menamakan dirinya sebagai ‘critical thinker’. Tapi nama tersebut boleh mendatangkan rasa mual yang mendalam apabila disebut berkali-kali. Dan rupanya beliau bukanlah sehebat mana untuk dikenali sebagai itu. Kasihan beliau itu. Perasan.


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://disebalikitu[.]blogspot[.]com/

Asalnya, pemilik blog ini hanya suka membaca blog rakan-rakan beliau. Dan rasa ingin meninggalkan suara hati di kotak komen saja. Beberapa orang rakan menyarankan agar diwujudkan satu profil supaya ‘tuanpunyablogyangdikomen’ tidak tertanya-tanya siapakah mamat yang menamakan dirinya critical thinker itu. Hensem kah beliau?

Lalu beliau menyambung jua lah pengusahaan blog secara kecil-kecilan. Menyambung kerja memblog di akaun frenster beliau yang telah bersawang itu.

Nama link itu aja telah menunjukkan beliau yang asalnya tidak mahu dikenali sangat. Diulangi, pemiliknya adalah seorang pemalu *hah muntah lah lagi


3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

Methodology dalam penghasilan projek adalah terbahagi kepada rekabentuk tiga model utama. Yang pertama, Numerical Model. Ia bakal menerangkan secara terperinci tentang model rekaan beliau secara matematiknya. Model yang kedua adalah Computer Model. Simulasi bakal dilakukan menggunakan komputer bagi melihat efek-efek pertukaran haba dan penyimpanan tenaga total secara visual. Dan model ketiga adalah ‘Actual Model’. Ini adalah rekabentuk sebenar dengan skala 1:1 yang akan diuji di dalam makmal refrigasi (sukati aku je). Hasil dari ketiga-tiga model ujian nanti, akan di tunjukkan kepada dunia, untuk memastikan penyimpanan, pengstoran dan penggunaan tenaga secara efektif di masa hadapan.

Eh ni methodology hape aku cakap nih? Owh repekan.

Oke. Aku menulis ikut apa yang terfikir. Tetapi beberapa perkara yang difikirkan dapat mendatangkan marah dan rasa tidak puas hati, tidak akan dikongsi secara terbuka di blog ini.

Beliau juga nampaknya suka berkongsi akan perasaannya sejak akhir-akhir ini. macam-macamlah dia ni!


4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

Tak pernah. Apasal plak? Ade stalker? Ade orang tak suke? Biaq pi la kat depa..

Kalau sibuk pon, blog ni akan bersawang je. Tiada efek lain.

*Tapi bile nampak followers tu berkurang. Sedih jugak lah. And wonder jugak. Why? Timkaiya? Leng Loi? Timkaiya?


5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Fathiyyah? Huh die tuh.. maleh nak cakap la. Bukan ape. Besa la. Kang aku cakap lebih-lebih die marah lak. Heh! Sebenarnye tak berape kenal sangat die nih. Uhuhu.

Die ni, dari golongan orang baik-baik aku rasa. Maksud aku golongan aku. Heh!
Umur 19 tahun, Female, Full time medical student, blogger, currently located at Kasr Elainy, Cairo, Egypt. *blah la Chi Am copy dari profil dia apparaaa


6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

Sape nak buat tag ni. Buat la. Bagus untuk menguji ingatan dan fikiran anda!




Dey kichi.. apa baca-baca sini? Mao baca semua kalu, bili la! *kata aci jual komik kepada kanak-kanak itu.

19 comments:

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuu...me sangat rindu dgn ini nama...‘critical thinker’..huhuu...

mual ek...ke mual sbb org slalu buat shortform CT...bwueks~...hehe ;p

tag ini seperti best je..bole dibuat dikala me kebosanan nnt...hehee...;D

pink_butterfly said...

ya la..besh gak tag ni...

nti la, sng2 rama2 bwat~

ab geldofg said...

boikot indsri tag!!!!!!

Fathiyyah said...

bila stat baca method penulisan tu,sy dh mula pening2 daa.tak paham sungguh buah fikiran otak orang amik engine ni..

hihi..

bro,tahniah kerana berjaya melangsaikan hutang!

Ainul Arina Madhiah said...

sama macam fathy, nampak ayat2 pelik ke-engine-nan terus skip yang itu.. huahuaaa.. dasar tak suka fizik..

chi am said...

mistaken identity, buat lah incit. sila2.. hiih

pink butterfly, kamu pon. jangan x buat yea..

ab geldofg, jom boikot mcD! eh ar?

fatthiyyah, seb bek xde de interest ye? bayar on time huhu..

ainul arina, ha kan betol korang ni ada persamaan.. kan2? hihi

Maryam Abu Ahmad said...

duh~ tag macam gini...

saya sudah bertaubat dari melayan tag. tapi tempoh hari saya buat lagi. belum taubat nasuha kot. hoho.

Pewaris Reformasi said...

hahaha, gua suka tag ni..tapi xmo buat..

Fathiyyah said...

eh bro..yang soklan keempat tu kan..die tanya pendapat ttg blog laa..bukan pemilik blog..kwang3..
baca btol2 soklan tu bro..hihihiii

Inah said...

hang pemalu ke sebenarnya?

chi am said...

maryam, eh saye memang ade kazen name nasuha pon. ;P

pewaris reformasi, suka memang tak bermakna ingin memiliki kan. dan cinta dan rasa ingin memilik itu memang tidak sama. (ayat2 cinta)
*hah jiwang!

fathiyyah, oh ye, aduhai maluuuu *tutup mate gaye comel

inah, aku 'pemalu', bukan 'sebenarnya. erk!

-SRISUFI- said...

aduhai Am..

tergelak membaca jawapan TAG ni.Sungguh macam watak komik lucu lak.

chi am said...

hik.. tadelah.. buat la sufi.. best gak.

Sarah Mohd Shukor said...

Saya suka membaca di sini kerana penulisnya ternyata orang yang menghargai ilmu dan juga berilmu tinggu (which I like those facts very very much) dan ketelusan dalam apa yang nak diceritakannya. Kalau dia rindu, dia tak segan nak beritahu dia rindu sama cikgu itu ;)

Jangan marah ye Am. Dan saya masih ingat macam mana saya mla jumpa blog ni. Hey Encik CT (yang sangat pelik nama ini suatu masa dulu). Teruslah menjadi orang yang hebat ok.

chi am said...

alahai sarah.. saya ini bukan siapa2 lah sarah..

waah dah lama sarah x ke sini..

CJ said...

CT.. tak kira nk tulis CT gak. haha! mengenang zaman kegemilangan ko. kekekeke

aku suka baca blog ko am. nk tau kenapa?. baik aku rahsiakan spy awk tk bangga diri sgt. hahaha..

tp blog ko mmg bess. aku cdg nk terbitkan hak cipta blog aku dn jual sbg karya agung aku. *gelak guling2*

- cikgu jawe

N a b i L said...

Eleh...pemalu la kunun...XD

chi am said...

cikgu jawe, ko ni macam2 la.. aku nak sket share dalam karya agung ko tu anti. 5% boleh?

nabil, ala jangan la.. *malu

Sweet Thinker said...

critical thinker rasa mual. abes akoo cane nie? domain je dah thinker.my x mengandung ppuan camnie kalo asek lelaki cam ko dan akoo mual. haha!

ST - http://globe.thinker.my/