Sunday, April 4, 2010

Sebab dah lama asyik cerita sedih sahaja..

Lima lima lima. Bukan nama buku. Itu jam sekarang. Pagi.

Alhamdulillah, daddy masih panjang umur lagi. Daylight saving dah abis semalam. Beza masa dengan Malaysia sekarang adalah satu jam setengah. Kami awal.

Oh ya. Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan buat Mommy n Daddy. Celebrate dekat mana? Tak apa. Mana-mana pon sama. Yang penting Mommy suka n happy. Mesti Daddy pon bizi-bizi fikir nak kasi present apa kan?

Sudahnya, Daddy pulak busy dengan kerja. Walau cuti Good Friday dan Easter dari Jumaat sampai Isnin. Daddy tak beli apa-apa sangat pon untuk Mommy. Tapi Mommy kan understanding..

Malam itu Daddy ajak Mommy pergi Pondok Bali makan-makan. Walaupun Mommy yang selalu bising-bising jaga makan Daddy, tapi malam tu Daddy dapat exemption. Makan suka hati tanpa pantang. Hihii..

Tiga april, hari ijab kabul Daddy n Mommy tahun lepas. Hari yang sama tahun ini, rupanya tuhan rancang kasik present yang sangat-sangat Mommy n Daddy nak dari dulu lagi. Terima kasih tuhan. Syukur pada tuhan.

Selamat ulang tahun perkahwinan yang pertama

Sambutan di Pondok Bali

God's precious gift!

p/s: Alhamdulillah. Dah lama tak ada entri yang happy-happy kan? Semoga semuanya baik-baik sahaja, dipermudahkan urusan ibu, ayah dan anak-anak. InsyaAllah..

25 comments:

ihsan_huhu said...

wah nk dpt baby siot

laki cikgu kimia said...

hihi ter'excited' plak saye hiii

asz said...

mr general
tahniah. jaga mummy baik².
semoga segalanya akan baik-baik!

take care mummy

frm
anak mummy..

aida said...

tahniah2 buat ko n wife...sebaya ngan yeop ghazi ni..

jaga efa lek lok awal2 ni wokeh..

p i j a h said...

tahniah !!! hepi giler... ;)

xiiinam said...

Mabrouk....mabrouk.....


2 pregnant tester tu.....kalau dapat kembar dua lagi baik.....

Selamat ulang tahun...

laki cikgu kimia said...

asz, tengah jaga ni hah. heheh

aida, ate seghope le.. tq.

pijah, aku lantik ko jadi nenek angkat ek?

xiinam, mabrouk? lupa dah makna dia. makbul tau la. heheh tq kak.

Aiyu Esa said...

amboi,daddy lak yg excited lebih2 nie..cun gambar yg last tu..anyway,tahniah to both of you..

matadore said...

waaaa
tapi kenapa saya pun excited? hehe

hm.. tggu lame sikit blh ade gmba baby la kan pasni? =D

nazrin zaidi said...

syabas behta!!!
semoga menjadi ibu bapa yang mithali.

.
.
.
.
.

man utd.

Cik LeYha~~~ said...

tahniah bro!
semoga mendpat anak yg soleh n solehah...krirm salam same cikgu ea...=)

xiiinam said...

mabrouk tu tahniah laaa...he..he..

(Kalau di Taayah dulu, siapa pakai baju bari kita ucap MAK BERUK!!..he..he..sebab bagi tahniah dengan tak ikhlas....jeles!)

FrH said...

tahniah nasrul & wife utk berita yg mengembirakan & mengujakan itu :)
selalu gak aku jengah2 blog ni nk usya ada khabar berita ni ke x .. rupanya dia tunggu time wedding ann :)

utk wife kau - take care!

p/s: mommy daddy ..? wahhh. yelah2 anak buatan aussie lah katakan ..

n@m@n said...

tahniah geng!!


semoga bertambah bahagia hendaknya!!

gua pulak terlebih seronok..hehe

laki cikgu kimia said...

aiyu, tq very mac, april, mei, jun sampai mac balik. :P

matadore, itu lg excited nnt! hihi

nazrin, chelsea r. haha

leyha, die dah jawap dah. thanx!

laki cikgu kimia said...

xiinam, hehe bese le kak. arab dah hampir pupus. "alfu wa tis'a miati khamsa wa tis'uuna" = 1995.

farah, buatan ozi ek? mcm2 la ko ni frh heheh

naman, nanti gitau la anak ko nnt SPM dpt bape. sebaye x? haha berangan

cikgu_math said...

tahniah... jaga cikgu kimia tu baik-baik....

DrSam said...

tahniah! memang itu hadiah terbaik ulangtahun perkahwinan kalian.

Ainul Arina Madhiah said...

huiyo, saya bakal mendapat adik angkat la nih ye? (haha, bajet dulu jd anak angkat chiam . ;p) hoyeeee ~ Alhamdulillah.. tahniah daddy! tahniah! weheeee!!!! lepas ni jaga kak arifah double triple baik-baik.. ^_^ Selamat!

مريم أبو أحمد said...

tahniah, daddy! and.. mommy~

(ade aku panggil daddy pulak nih.. hehe)

SCHAKEYRA said...

eh, pemende itu.. haish, saya budak bawah umor, saya tatau... haish...

per2 pon congrats la... musti de babay comey cam cegu kimia... laki dia hahaha no comment

laki cikgu kimia said...

chinul, heheh betol la. dulu kan anak angkat.

maryam, ha pasni nak panggil daddy plak ke? dulu pak ngah. haha

schakeyra, laki die pon. x caye bace 'about me'.. kuang3

SCHAKEYRA said...

kiut?? kakaka... bg cegu kimia sudah... besh2... berdua dah jadi bertiga, maka lahirla... blog anak cegu kimia dan lakinya... huahuahua

H said...

tahniah am!!
:)

laki cikgu kimia said...

schaketra, baby millenium betul tu ha. heheh

ciki, tq. long time no story where have u pegi? (pantun tuuu)