Tuesday, February 16, 2010

Rafeah Buang - Bila Takbir Bergema

Gua sakit kepala. Ini tidak bagus. Tidak selesa. Kata kawan-kawan gua dulu, gua ada migraine. Ye ke? Entah. Migraine tu sebenarnya macam mana pon gua tak tau. Yang gua tau ada pelakon korea ke penyanyi korea nama Rain. Itu pon bini gua yang cakap.

Gua rehat-rehat aja masa ini. Itu pasal gua rasa sakit kepala. Sebab biasa bila ada kerja memang gua tak layan sangat sakit-sakit kepala ni. Kerja yang ada nampaknya sedang berjalan dengan cantik. Gua rasa. Biar saja komputer yang penat bekerja.

Semalam gua balik jumpa pak menteri, gua lepak city kejap. Tengok budak-budak baru kat universiti gua dulu pergi orientasi. Bukan perempuan saja. Jadi bukan menggatal. Bini gua dah cukup lawa buat gua.

Gua captured gambar sendiri masa tunggu tram. Cuba nak compare dengan gambar gua dua tahun dulu. Cis. Sampai malam gua layan gambar sendiri. Tak boleh terima umur dah banyak.

Pagi itu, masa lepak ngan pak menteri gua perasan yang gua taklah tua sangat. Pengalaman pon secebis cuma. Atau sebenarnya memang perkataan perasan itu maksudnya perasan dan bukan bermaksud tersedar?

Kata bini gua tadi pagi, gua sakit kepala mungkin kerana rambut panjang lalu panas. Oke lah gua sudah potong tadi. Tapi janggut saja dulu.

Biar gua berehat sekejap dulu. Kalau tak baik jugak kepala gua sampai petang ni, gua pegi operate terus. Boleh tambah RAM dengan hardisk sekali. Tengok la macamana.



-tajuk entri sama dengan current shuffled song playing.. gila genius!

18 comments:

tunbegia said...

sudah berapa kali kamu ulang tayang lagu rafeah buang itu,

salamm,

pB said...

Assalamualaikum


lagu lama penuh dengan kenangan

laki cikgu kimia said...

tun, sudah kesekian kalinya tengahari ni.. :P

pB, benar amat kan.

matadore said...

alah, belum tua lagi kott.
hehe

FaTiN said...

sakit kepala? kenapakah?

p/s: ni cikgu kimia ke BM ke BI? hikhik

sonata anak kancil said...

sakit kepala @ kepala sakit...sila makan ubat ye...tak pun makan ponstan...lega !

ann frendly said...

menteri lagi nampak tua yer...
sebab banyak sangat masalah negara yg nak kena pikir...

ihsan_huhu said...

dem la budak baru apsal sekor pon xnk masuk umah aku nih. sume nk dok umah ngn geng2 sendrik. dem

laki cikgu kimia said...

matadore, gua setuju.

fatin, gua bukan guru, tiada di atas.

sonata, panamax melegakan!

ann, gua syak macam tu jugak.

esan, mak diorang suruh pilih2 sket nak berkawan agaknya. :P

imHepPie said...

da bis ganti posa lom??

n@m@n said...

ingatkan sambut CNY dgr lagu raya..hehe

nazrin zaidi said...

rafeah buang..

gila genius bro!!!

laki cikgu kimia said...

imheppie, gua tak pakai tuala.

naman, xde le bro. limau pon xde..

nazrin, now u get my point. :P

Pekerja Kontrak said...

layan gila lagu ko bro....

IRIS said...

Jom layan Uji Rashid punya lagu.

^____^

hihihi

laki cikgu kimia said...

kontraktor, kan? :D

iris, one of jugak tu.. :P

pink_butterfly said...

hahaha lps tu dgr rakaman takbir raya plak ye!

laki cikgu kimia said...

yan, hoyeah!