Tuesday, February 9, 2010

Mencarut eh mengarut..

Relax relax! Take five take five! Huh!

Pemerasan kepala hotak ke tahap gaban berlaku sejak beberapa minggu lalu. Semua yang gua save dalam PC pon gua dah confuse mana satu. Apa nama fail. Ntah hape ntah.

Nasib baik tuhan kasik kepala hotak gua geliga boleh bikin batu cincin punya.

Benda yang kena ingat adalah sebanyak gaban. Dan kadang-kadang pon batu cincin boleh guna dalam proses DSC calibration. Sebab kena guna sapphire nak calibrate nilai specific capacity.

Gaban apa gua nak korbankan cincin kahwin gua pulak! Even gua dah tak berapa muat sangat pakai cincin ni, kena la simpan jugak. Tak pasal kena fire ngan bini pulak kang.

Kerja-kerja praktikal bakal gua lakukan tidak lama lagi. Semua benda kena kira. Tapi tak susah macam gua kerja baru start kerja kat Ipoh dulu. Baru start tiga hari kerja boss suruh kira material nak pakai untuk design mesin sedangkan nak design mesin pon gua belum tahu.
Nasib baik tuhan kasik kepala hotak gua tahan, tak lekang dek panas.

Esok-esok kalau gua mati jangan pulak lu orang kenang gua sebagai seorang yang suka merepek oke? Ini fasa sementara. Transition.

Oke lah gua nak sambung kerja.

12 comments:

matadore said...

Entri emo macam saya. woot (:

Pekerja Kontrak said...

memang kool la kalau ko korbankan cincin kawin ko.... kakakakakaka...

IRIS said...

=)

Sabar..sabar...

Sampaikan salam buat Cikgu Kimia ok.

ihsan_huhu said...

mak aih cincin pon dh xmuat. ini sudah paras bahaya nih

tunbegia said...

selamat bekerja,

salamm,

laki cikgu kimia said...

matadore, haha ini hari emo la gua rasa.

kontraktor, apa gila wei! haha

iris, nama saya bukan sabarudin. :P

esan, paras yg melemaskan.

tunbegia, buat tuan hamba juga! :D

Rembo said...

transition ni sama macam transition dalam fluid mechanic dulu tak?

laki cikgu kimia said...

bo, lebih kurang. tapi gua fasanya sedikit ke arah 'turbulence'. gelora jiwa :P

xiiinam said...

Cuba gosok-gosok batu cincin tu...lepas tu 'puh kanan...puh kiri'


Err..ada keluar apa-apa tak?


He..he...

laki cikgu kimia said...

puh kanan puh kiri.. hilang gigi tinggal gusi heheheh

CIKGU ZAM said...

emmm sabarrrrrrr ye, sabarrrrr (",)

laki cikgu kimia said...

ye le cikguuu.. tengah saboo niee.. :P