Wednesday, January 13, 2010

Server Down

Hangins. Belom opis hour lagi gua dah sampai. Kali ni awal gila. Kesian budak-budak kat umah tadi. Gua breakfast dulu tak tunggu diorang. Lepas dukung dua-dua masuk bilik air. Gua cargas habiskan neslo atas meja tadi.

Siap laptop segala masuk beg. Budak-budak dah siap madi wangi-wangi. Cikgu Kimia potong chocolate cake kasi dua slices sorang. Cih! Gua breakfast tadi tak keluar pulak chocolate cake nih! Langsung gua cicah roti dengan daging masak merah. Betul jugak. Mana budak-budak ni makan sangat daging masak merah. Daging biasa buat bbq.

Nak keluar rumah dah pakai stokin siap, baru spray perfume lebih kurang. Musim-musim panas ni badan kena wangi-wangi sikit.

Kiss pipi budak-budak sebelum gerak. Cikgu Kimia dah besar pon mau kena kiss jugak hape.

Sampai opis. Pintu locked plak. Cis hampes. Petanda. Dengan beg berat gua patah balik ke kereta ambil kunci opis. Hape lah budak-budak opis ni. Datang lah awal sikit tolong bukakkan pintu ke hape ke!

Bukak keje gua dalam laptop nih. Siot. Gua salah save nama. Rename semua pulak. Cis. Petanda. Kerja malam tadi habis lebhi kurang jam satu pagi. Keberkesanan gua sudah kurang. Oke make sense.

Baru je idea gua nak bercambah dengan mengupgrade design projek gua tadi pagi. License required. Kata error message. Yang ini gua marah. Gua check setting. Oke. Hampeh. Server problem kata technical assistant gua sambil merepek-repek.. what is going on?.. what is going on?..



Server down takkan gua pon nak down kan? Cepat fix it! Banyak lagi kerja gua nih!

12 comments:

CIKGU ZAM said...

salam, sabarr sabarrr, rilekss yeee ade hikmah tu (",)

l.i.f.e said...

jangan marah2...nanti kena darah tinggi dan sakit jantung cepat!

btw, word verification for today is BLESS.

Cik LeYha~~~ said...

yeoW!

hari khamis bg aku lagi best...sebb kelas hbis awal...


hahahha...

ihsan_huhu said...

fuih panas2 pkai stokin siap

matadore said...

hehe cool dude, cool

lyn dlu BPR/lefthanded sebarang dua..

laki cikgu kimia said...

cikgu zam, hikmah makin jelas ni :)

life, tu lah ritu baru tengok greywhales sakit jantung sebab stress..

leha, lu bleh enjoy satu ari je sminggu? keskeskes

esan, pegi keje kan..

matadore, aku bukan semut merah..

en_me said...

baik ko backup blog ko nih, nanti takut hilang fulakkks.. ekeke, salamm pagi jumaat abang laki cikgu ittewww

laki cikgu kimia said...

salam tengahari jumaat en me!

xiiinam said...

Memang hangin sungguh ni.....



:)

laki cikgu kimia said...

ini dah standard hangin pakai fan blower dah ni kak! hahah

sonata anak kancil said...

jangan hangin sangat....sini pun dah 2 hari problem gak...hari ini ok dah...selamat bertugas

laki cikgu kimia said...

selamat bertugas buat anda juga! :)