Friday, January 8, 2010

Fasa gila

Hidup dengan objektif meng’ada’kan sesuatu yang tidak ada memang menyesakkan kepala. Itu fasa gua sekarang. Fasa meng'ada' bukan mengada-ngada.

Meeting bersama bos jumaat lepas, member kesan pemujukan hati gua untuk terus cergas dalam aktiviti pekerjaan gua di sini. Apa tidaknya. Meeting sejam lebih di dalam meeting room berpanjangan dengan Latte with three sugar sticks di kedai kopi berhampiran. Mestilah gua buat-buat sibuk dengan handset semasa aktiviti pembayaran. :P

Kedai kopi 'berhampiran' kata bos gua. Dekat sekilo jugak ni gua rasa. Dasar orang putih memang suka berjalan kaki agaknya. Ni kalu zaman rempit gua ni, sekilo, memang dah gua set sprocket 15-30, pipe tiga bearing FAG ni kurang-kurang.

Cerita pasal masa depan dengan bos. Tentang besar mana lima puluh ribu ozi itu di mata gua. Dengan currency conversion factor sekarang yang menjadi-jadi. Gua boleh jadi goyang.

Apa pon, kerja yang ada ini pon belum pernah usai sesempurna mana. Apa pula cerita puluh ribuan? Berbalik semulalah ke alam nyata. Apa perasankah dikau perkataan baru yang gua gunakan ini? Perkataan ‘usai’ itu belum pernah gua gunakan sebelum ini. Macam nama orang asli pula bunyinya kan?

Your corporation are much appreciated.



Regards,

Usai
Tok Batin Kg Sahom

8 comments:

Cik LeYha~~~ said...

wah.

tok batin speak in english.

tok batin moden.

hahhaa

eyena said...

is is is.. bertenang eh.. jgn jd gila eh.. usai tu nama org eh.. cari kat kamus BM maksud "usai" tu "sudah".. haha

ihsan_huhu said...

aku dlm fasa yg 'tiada'

tiada apa nk buat kalau xg kje

n@m@n said...

jgn mengada-ngada sudah

laki cikgu kimia said...

leha, heheh modenisasi..

eyena, mmg pon.. :D

esan, itu 'liquid-solid phase' ms freezing.. even in summer..

naman, tak kot.. :P

pink_butterfly said...

haii usai! hee~~

xiiinam said...

Selamat mengada-adakan yang tiada...


n@m@n;
'mengada-ada' dengan 'mengada-adakan' lain...
'ada-ada' pun lain....he..he

laki cikgu kimia said...

yan, haha langsung bertukar nama!

xiinam, betul betul betul! *upin