Saturday, November 21, 2009

Cuaca sekarang seperti musim bunga yang gua dambakan..

Nasib baik tak besar sangat perut gua nih. Geram membeli-belah di pasar basah tadi. Buah-buhan sangat murah. Gua jadi geram. Hasil: anggur 2.5kg n mempelam manis gemok tiga bijik. Mempelam bahasa Inggeris ‘mango’ tapi lepas tambah perkataan ‘remaja’ atau ‘teen’, mempelam boleh jadi manggis! :P

Ridu-riduan terkenang musim buah di Malaysia sekarang ini. Kabar-kabarnya durian, langsat, rambai dan sebagainya makin sehat-sehat di dusun arwah moyang dan atuk gua di kampong. Compare dengan sini, sekarang musim strawberi. Anggur feveret gua pulak bukan musim. Tapi mengikut pengalaman gua, musim hujan langsat jadi masam.
Oh ya gua terbeli secangkir madu tadi. Citrus Honey. Kombinasi madu asli, orange n lemon. Selepas aktiviti ‘mengetest’ semua madu yang dijual tadi, gua decide taste ini yang paling masuk dengan gua. Cerita pasal madu, lu orang pasti nak point gua, bini nak datanglah, hape lah n etc. Macam masa main bola semalam, lepas sembang je pasal bini, gua ‘terscore’ secara cantik. Lalu asyik kena point saja.

Air soya memang feveret gua semesta alam. Sebotol dua liter tu senang-senang je gua 'settlekan'. Kata orang minum soya kulit cantik. Yang negatifnya, bila sudah overdose soya, kentut boleh jadi sangat ‘piyau’! eeeuuuww!

9 comments:

مريم أبو أحمد said...

tumpang lalu, pakngah.. :D
*mood malas nak mengomen*
hahak

ihsan_huhu said...

tuh r pasal tetibe on-form ble sebut pasal isu bola kempis

hahahah

xiiinam said...

Kat sini musim 'luruh air'.....


Tak henti-henti empat lima hari dah...nak sidai kain pun tak cukup tempat dah ni.....


Hujan-hujan ni....rebus ubi dan goreng ikan perkasam 'made in Changkat Jering!'

Misz_zana85 said...

yeker?tipula, suke je minum soya..huh

laki cikgu kimia said...

maryam, tumpang la x pe. :P

esan, ces!

xiinam, wewit! pekasam tuuu!

zana, ade bau-bauan x? hahha

n@m@n said...

skang kt kg gua musim berenang ke tepian

Nadia Yuna said...

musim bunga..

huhuhu

=p

hatim a.r said...

patutla org mengandung yg minum soya kentut kohong giler

laki cikgu kimia said...

naman, gua ada baca. sympathize.

nadia, kenape ek? :P

hatim, warghkahahahah