Sunday, September 6, 2009

Gua balik dulu ye..

Lagi dua minggu nak raya. Gua kat Kedah lagi. Tengahari sikit kot nak gerak balik Ipoh. Enjoy duduk sini. Semua pon murah. Gua paling tak boleh blah kalu kuih feveret gua bayar seringgit dapat empat. Murah sangat la hai.. Banyak pilihan pulak tu. Murtabak saja berderet depan belakang. Memang heaven in the jungle betul.

Jadi menantu sulung memang buat gua rasa sedikit special. Gua sampai jadi segan bila semua asik jemput gua makan, Sediakan macam-macam untuk gua. Gua memang boleh jadi seorang pemalu jugak. ^_^

*

Oke. Sapa-sapa yang kerja macam gua memang tak rasa enjoi sangat walau dalam apa jenis function pon. Otak asyik fikir kerja. Takut progress gua gerak tak cantik.

*

Nuzul Quran. CIkgu Kimia cuti sebab Perak cuti. Kedah tak amik cuti Nuzul Quran. Gua plak tak sure Aussie amik tak cuti ni. Huhuuu..

Baby Along dah pandai senyum-senyum. Gua belum berkesempatan tengok anak sedara gua sorang ni lagi. Kuarantin. Belum jumpa Along n Abang Zul. Belum jumpa adik Adik Imna n Jimmy. Adik kata InsyaAllah die deliver minggu ni. Semoga dipermudahkan tuhan.

Mak gua kata kedudukan kaki kanan gua masa duduk antara dua sujud tak betul. Sebenarnya gua pon baru perasan. Kaki kanan gua dah tak boleh bengkok sangat dekat buku lali tu. Gua ingat pernah retak sekali kat situ kena kayu hoki. Terseliuh pon dah banyak kali. Sekarang gua dah jadi sedikit ‘disable’.

Gua dengar bunyi ayam kat luar ni. Kiok kiok! Sah-sah Pak Mertua gua tangkap ayam kampong nak kasi menantu kesayangan dia. Belum kira daun palas untuk Cikgu Kimia bawak balik nak buat ketupat. Kan gua dah kata depa sayang aku. I luv u daddy. Oke lah gua nak pergi tolong. Bye!

15 comments:

kema said...

CK also will be menantu sulung later on..
er..kalau ko ingt lagi la sape CK di hati kema..
cececehh..
pfft@!~

slmt posa bro boncit! ehehe ^_^v

aida said...

menjadi menantu selaku 'abg long' mmg seronok..tambah2 kalau rajin di keluarga belah mertua..disayangi semua org giteww..

semoga imna dipermudahkan urusan melahirkan baby..

n@m@n said...

wah..menantu kesayangan rupanya...

cikgu_math said...

tangkap ayam kampung untuk menantu??
kenapa tak pergi kejar sekali AM? baru lah terasa heavennya duduk kat kampung. Kat Aussie mana ada benda tu... he..he..

Inah said...

ahhh..benci aku baca post ni..cite murtabak la..kuih 4 seringgit la..cite cuti la..mencikkkk :P

n@m@n said...

ang kedah tang mana?? wife aku org Kulim...

balqissy said...

menantu sulung? hurm~~

ihsan_huhu said...

4 singgit xpe janji menten fit

Nadia Yuna said...

bilalah saya nak ade mak dan pak mertua. sob sob sob

sabar nadia. Allah maha tahu. =)

hang nadim said...

salam...kenkadang lauk pauk kat tempat aku Buleh jadi mahal dari KL, kalu kueh mungkin murah sikit kot

FrH said...

hahaha. menantu sulung kesayangan .. cool!!

tp laki gue menantu tunggal lelaki.. pon kesayangan mcm lu jugak.

eh aku dah blk sini dah? no more ausie?

laki cikgu kimia said...

kema, eleh.. mesti la kenal CK.. lelaki pojaan ramai.. ha jeles2? heheh

aida, due Imna mybe this week.. insyaAllah..

naman, syampu ajaa.. :P

cm, dengar bunyi Kiok2 baru tahu ayah tangkap ayam la CM.. hihii

laki cikgu kimia said...

inah, ngeh3.. sedap wei!

naman, pokok sena besa dengaq? mpuan check orang sana la..

balqissy, berkaitan kah? heh!

esan, cuas aku nih cuas!

laki cikgu kimia said...

nadia, insyaAllah nadia xlama dah tu.. :D

hang nadim, wasalam. o ye ker? gue x tau plak arge pasaran. main sebat jek hahah

farah, ozi got some more lah! mencik! *gua dah dapat slang Singapo balik hahah

n@m@n said...

gua kulim...hoho