Wednesday, August 12, 2009

Stephanie dan Mazidul

Tengahari tadi ade persembahan dari sorang budak Singapore yang buat praktikal kat tempat gua. Dua puluh tiga minggu Stephanie kat sini, banyak jugak projek dia ikut. “Banyak belajar budak perempuan ini”, telah hati gua. Walaupun projek-projek yang dibuat tu pada gua ala-ala saja, tapi minah ini nampaknya begitu berpuas hati dan sangat happy dengan kerja-kerja dia Moral kisah ini: hepi-hepilah dengan kerja anda.

Petang gua pegi jalan-jalan dengan Mazidul. Boleh tahan stamina mamat nih. Kalah Ustaz. Mazidul nampaknya macam orang pekan. Generasi baru la orang kata. Tengok mamat-mamat rempit sana sini, dia pon tak mahu kalah.

Gua layankan aje. Jiwa budak muda. Sejak berkawan dengan Mazidul, gua rasa kembali muda. Gua yakin Cikgu Kimia pon pasti suka berkawan dengan Mazidul. Ada juga peneman beliau bersiar-siar.

Mazidul a.k.a mazda323

Tadi petang gua repair apa-apa sikit yang patot. Minyak itam tukar. Handle bar tukar. Dashboard polished. Sarung seat tukar. Banyak barang yang tukar pon gua carik kat Wreckers. Kira macam kedai keta potong la kalau kat Mesia. Kat Wreckers ni kena bukak sendirik, pastu bawak kat gate, bayar. Murah giler kot. Dah banyak spare part keta kawan-kawan gua tolong tukarkan. Setakat radiator tu bape hengget lah sangat. So far gua tolong seikhlas hati je. Lu orang doa-doalah supaya gua tak bertukar fikiran. Labour charge mahal giler tau at sini. Hahah..

-PIC REMOVED-

Gambar first time pergi Wreckers

p/s: gambar kurus, nampak sangat gambar lama huhuuu

18 comments:

yginsaf4 said...

kurus gilerr teww.. ihiks

laki cikgu kimia said...

kwangkwangkwang..

n@m@n said...

bp kilo dah naik skang???haha

cottoncandy said...

aah la
hampir2 xku knl..
ceit.
mcm knl pn..
hehehe

btol egt apek mne td...

Chekgu BaniHassim said...

kem salam kat steph ngan mazidul yea....

mamai said...

mau tukar enjin levin la ada kat sana tak

aida said...

gems sgt ke dah ko ni weh..aku dah membayangkan doraemon dah ni..xkan la kut..

Nadia Yuna said...

skrg chubby sgt ke?
welcome to the club le cenggitu

hehe

=p

maryam abu ahmad said...

mazidul.. sedap arr nama..

(tak dapat tengok gambar sbb connection macam siput..huhu)

balqissy said...

nk kem salam kat cikgu kimia la =)

laki cikgu kimia said...

naman, tujuh kilo paling kurang wawawaa

cud, sekarang maken keapekan kot.
:(

chekgubani, wokeh2!

mamai, levin silver top atau black? dua2 ada.. harge boleh runding..hikhik

aida, dun biliv ur imagination, biliv ur eyes..

nadia, chubby cuppa cakes!

maryam, plate VJJ so name pebuh Mazidul Vijay Kumar kot.. huhuuu

balqissy, ye ye disampaikan kendian ye..

kema said...

tu a..aku tau ko ltk gmba lama..
klo ltk gmba skng..mmg konpem aspect ratio 3:1

hahah!
jk jk..
:P

cottoncandy said...

hehehe
speechless la chi am...

err
cgu kimia ckp pe??

laki cikgu kimia said...

kema, 2.75 la aku kasik. 3? ko memang too much!

cud, kena gelak lagi ada la..

yginsaf4 said...

salam bro, u hv been TAGGED by me.. ehehe

laki cikgu kimia said...

ohh.. saya sudah kena..

ihsan_huhu said...

kalau r ade wreckers beskal kat sii.. fuh mmg bes

laki cikgu kimia said...

wreckers beskal? ade ker? memang xde kot