Monday, August 10, 2009

Kalau efisien sangat pon gua risau jugak..

Hari ini meeting seperti biasa. Meeting gua weekly, macamlah gua pantas dan produktif tahap gaban Z potong lima. Tiap-tiap kali meeting ‘haruslah’ ada isu-isu baru yang dibincangkan. *haruslah itu adalah perkataan trendy budak-budak sekarang. Sila take note.

“I am quite lost lately. Am not sure what is wrong with me”. Gua mengaku sambil buat finger crossing (blakang badanlah) bagi tau bos gua yang gua akhir-akhir ni agak lemau sedikit. Baru nak cerita pasal tak sabar nak balik, prepare slide n yada-yada. “You are married, that’s the problem”, kata bos gua sambil gelak-gelak.

Macam tu pon, kerja gua kira oke-oke sajalah kot. Tapi dua tiga minit lepas, gua jumpa satu lagi critical findings dalam kerja gua ni. Teori gua almost 99.9% nilai actual machine effectiveness tuuu!

Sudahnya gua tak tahu nak gembira ke nak sedih.


p/s: Harap masin mulut bos gua, dapat keluarkan tiga Journal Paper hujung tahun ni. Dapatlah gua taip-taip santai sambil cicah biskut kering dengan hati yang tenang tahun depan. Janji bulan posa ni kena kerja kuat! InsyaAllah..

12 comments:

aida said...

cikgu kimia kat sana ke sinun? kalau kat sinun simptom2 biasa la tu..hehe

yginsaf4 said...

bulan posa minggu depan weiii..

DrSam said...

kuatkan azam. Semoga berjaya dengan penulisan journal tersebut.

maryam abu ahmad said...

yeay! pakngah dah nak balik!

hihi

laki cikgu kimia said...

aida, simptom tu lah kotnye..

en me, tu la.. bestnyer. ayam percik ayam percik!

drsam, tq doc!

maryam, ihihi.. nak cokolat?

maryam abu ahmad said...

nak! nak!

(apo la tak malu..)

n@m@n said...

nk cokelat jgk....huahuha

laki cikgu kimia said...

maryam n naman, oke semua beratur dulu.. jangan risau semua dapat, sapa rebut-rebut nanti angah x kasi. huhuu

ihsan_huhu said...

sambil cicah biskut dan mengekalkan tahap fitness

laki cikgu kimia said...

esan, fatness?

balqissy said...

nak coklat jugak~

laki cikgu kimia said...

beratur beratur semue..