Saturday, August 8, 2009

Petanda sudah..

Gua main bola tadi petang. Antara cakap-cakap petang tadi.

“Sori la wei. Bola laju sangat.” (menunjukkan bola yang dipass pada gua adalah jauh dari kedudukan gua. Atau memang gua yang berlari tidak laju?)

“Wah Am. Sihat nampak?” (sama ada aku kelihatan cergas. Atau ‘sihat’ apa maksudnya nih?)

“Walawei! Rambut ko ni memang saje potong cani ke? Macam orang muda.” (apa maksud tersirat ko nih: 'macam' orang muda?)

*

Rasanya dah sampai masa, gua dah start kena pakai baju besar-besar dan seluar atas pusat. Cover.

16 comments:

cottoncandy said...

haha
gumuk ey chi am??
he3

Nadia Yuna said...

oit

berisi jugak ke?

heh. xleh bayang jika am memakai seluar atas pusat =p

pB said...

salam ziarah

laki cikgu kimia said...

cud, tu la.. riso ni...

nadia, 'jugak'? same ker? hihii

pB, wassalammu..

n@m@n said...

paham..paham..hehe

aida said...

itula ke'maju'ann bile da jadi laki orang..he he he..

CJ said...

am!.. jgn risau. jd laki org mmg gitu. serba serbi naik. haha

maryam abu ahmad said...

abes la kamu bertanda! ahaha~

tapi yang bujang2 di luar sana skrg pun dah macam anak sepuluh apa?

Aya Yus said...

Hahahaha... Sori Am, akak rasa nk tergelak.

Kena jaga2 tu, jgn jd cam boss akak, pakai seluar atas pusat dan cam org mengandung 5 bln tk kempis2..

laki cikgu kimia said...

naman, tp ko mesti xde masalh ni nyer.. nmpk cam slim je..

aida, bersatu kita maju.. lalala...

cj, itu;ah cj.. bulat dah ni hah.

maryam, xnak la jadi golongan yg camtu.. cam x sehat kan?

aya yus, lima bulan kak? uish mintak simpang!

ihsan_huhu said...

xpe.. janji fit

yginsaf4 said...

boroi teww.. ehehe

alangtengahbirukundang said...

Ala nama umur ko baru 27 kot..
Beckham 30++ pun main bola lagi!

Kamon la, perut toing2 bleh dikempiskan, fitness yang hilang boleh diaprade lagi... Ko igt tak clip yang ko letak 8minit ab workout tuh? aku still simpan dalam henpon tau! ni bentuk 8-pack ni dah nampak dah, mcm xsabar2 nak keluar disebalik lemak2 aku nih kekekeke.. nak seribu daya beb!

Tgk aa biggest looser tuh, lagi mok2 dari kau, tp sbb diorang nak, so everything is possible!

Kalu takleh nak cergas utk diri sendiri, igtlah org tersayang, dan yang bakal2 muncul lagi. Jgn jdkan alasan kawin utk simpan spare tyre (sbb bukan ko sorg kwn aku ceni.. tu yang mcm kecewa sket)

Tak rock aa sportsman give up awal!
:)

Nama boleh!!!

laki cikgu kimia said...

esan, fit ke fat?

en me, dah macam la en me.. perlu susah ati tak?

alang, kira x tua sangat la aku ek? oke aku slim balik! Bertukar! *ting

balqissy said...

diet. diet! 38kg before raya ni. amacam? yeah! *gigih*

laki cikgu kimia said...

38kg? langsung matpit kot hahha