Sunday, November 2, 2008

Aktiviti Sosial..

Khamis, bayar saman atas kesalahan kepantasan Ustaz.

Masa: kira-kira 12 malam, sebelum menonton perlawanan bolasepak life di rumah kawan.
Kos: AUD202
Sebab: kelajuan 68km/h
Saksi: Speed Camera

Jumaat, balik office lambat sedikit gara-gara idea dan mood lambat tiba. Tidur rumah kawan, tukar angin. Main pingpong.

Masa: 18++
Tempat: Rumah atas kedai Pizza, Broadview

Sabtu, repair pintu depan kiri Ustaz. Alang-alang kereta lagi satu ini bakal di hantar ke wreckers, apa sahaja barang baik, ditukar ke Ustaz. Alih-alih tukar pintu belakang dua-dua, cermin tinted semua, penutup bonnet depan, speaker Clarion belakang, semua masuk ke Ustaz.

Masa: lepas Zohor, lepas beli barang-barang dapur dari Asian Groceries di Henley Beach Road
Tempat: Garaj rumah
Pekerja: Aku dan seorang rakan.
Kos: AUD0
Tenaga: Infiniti total.
Future plan: semua sportrim bakal dirembat jua.

Ahad, pergi ke pelabuhan berdekatan bersama rakan-rakan. Tengok Dolphin. Sebelum Cruise, jalan-jalan market. Tengok magic. Gelak-gelak kagum. Balik singgah Semaphore, picnic, layan-layan angin pantai, perjalanan pulang hanya aku dan Ustaz sahaja yang berjaga. Petang pingpong sekejap di Broadview, ditemukan dengan seorang Table Tennis King. Kalah set pertama.

Masa: 09++ hingga 15++
Kos: AUD4 untuk tiket (Sunday only), petrol AUD5 seorang, sandwich meehoon limau strawberry orange juice kuih bom segera (ihsan rakan-rakan bukan bujang)
Kepuasan: Total.
Energy left: 3.142%

Malam isya jemaah, drive pulang, tipon mak, along, adik, ayang,.. tidur.

Isnin, subuh 0600, tidur semula, 0813 jaga, tidur lagi, 0943 jaga, cergas, siap, pergi office, sekarang tulis blog kat office.

p/s: UStaZ ialah kereta Holden Astra 1.5, plat USZXXX

25 comments:

kema said...

mati2 haku ingt ustat ialah org..
hahaha
mengong mung nih..haih~

p/s: kem slm kt ayang u k? wiwiwi

Sarah Mohd Shukor said...

haha. sy tak tertipu. baca ayat no 1 sy dah terfikir yg Uztas ialah sebuah kereta.

hep. sy ada kawan yg panggil satria GTI nya Ustazah. sy rasa kereta awk n kwn sy boleh dikahwinkan jarak jauh =p

CritiCalThinKer said...

Kema, ustaz kawan baik haku skang nih.. kemana saja kami bersama lalala~ *salam akan dipertimbangkan

SarahShukor, saya dah tanya tuan punya badan.. diam tanda setuju kan?

Rambo said...

baik btol nama kete lu.
ada pakai kupiah ke?
*imagine

A.i.m.i said...

menarik nama kereta anda. hehe.

seniors saya kat sini kereta mereka juga ada nama. satu namanya Muaz. satu lagi namanya Aisyah. oh, dan satu lagi. sebijik laptop milik seorg rakan bernama Zinnirah.

ok, apa motipnya saya bagitahu? dun care. nak jgk bgthu. hahahahahahahah.

kema said...

mas aji itu kamu kan?


ngehehe
kacak dowh.mmg padan dgn awek lu yg kiut miut tu..
p/s: woi! org soh kem slm pon kedekut..cet..don wori la..m no lebian okay? hahahaa

CritiCalThinKer said...

rambo, pakai songkok la bo.. gua da tembak hood die kasik fade black!

aimi, amoih solehah juga laptop beliau itu ya.. ihih..

kema, hoish.. anasir mana plak tuh? shh.. diam2 suda k..
*maleh nak kem salam,
risiko kejelesan lampau.. takooot..ihihi..

Ainul Arina Madhiah said...

Kalau kawinkan kereta tu, nanti anaknya jadi brand apa ya? haha..

CritiCalThinKer said...

alamak, yang itu belum difikirkan lagi lah.. tapi concern skang ni: die nak dok ngan sape nanti? mak di mesia ayah di aus.. XOXO

Sarah Mohd Shukor said...

jawapan itu sgt lucu~

CritiCalThinKer said...

mari kita ketawa tutup mulut bersama-sama.. heheh

aida said...

tau tau..mesti nak jd ustaz ni dulu ni..eh salah org tak ni..muehehe

CritiCalThinKer said...

jadi ada apa kemushkilan agama yang mahu kamu utarakan tadi saudari.. sila tanya, ustaz akan cuba membantu..

Shiro said...

USZtaz feat black..hahaha

CritiCalThinKer said...

fade black oke lagi incik, jangan black metal.. ngaa!

l.i.f.e said...

hahaha...comel je kasik nama kereta ustaz...ni ustaz ada haji ke tak ni? kalau si yoshz tu siap kasi nama haji darus lagi :))

CritiCalThinKer said...

cool jugak nama darus tu hihi..

Sarah Mohd Shukor said...

jgn main2 oo. haji darus tu plak sorg ustaz kat kawasan rumah sy. huhu

CritiCalThinKer said...

ops.. mas aji tumpang lalu abang aji yer..

dila raden said...

jangan letak nama aku dila penang lah
haha
dila raden ok

thx sebab link balik
selamat membaca!

CritiCalThinKer said...

hoish kamu memang blogger tegar.. tahu kamu aku link ya..

arsaili said...

salam..AUD202...banyak tuh.my kakak kena AUD60 ..speed trap gak

CritiCalThinKer said...

biasanya kena saman bergambar tanpa sempat buat peace ini lebih mahal incik arsaili..

Nadia Yuna said...

Ustaz?

heh.

Nanti kereta saya namanya

Ustazah!

Leh geng sesame! hohoho =p

CritiCalThinKer said...

peace nadia.. taraaaa!