Thursday, July 30, 2009

Lagi-lagi teringatkan..

Bukan kadang-kadang. Bukan sekali sekala. Selalulah jugak. Suka sangat teringat kisah-kisah silam.

Semua yang berlaku macam satu video yang memaparkan liku-like hidup masa dulu.

Baru tadi, berkesempatan tengok Kami The Movie. Layan jugak. Mungkin cara hidup macam serupa. Macam.

Tengok Adii (Ani Zayanah) yang muka ala-ala chinese tu teringat awek malay yang fasih bertutur dalam bahasa cina yang keje kedai kopi cina dekat Pasir Gudang sana. Pagi-pagi pekena Espresso satu cawan kecik RM2.50 dengan nasi lemak telur memang chare. Keje overnight pastu hari esoknya kena masuk keja 8-5, memang gua perlukan sedikit caffeine dalam badan.

Tengok Ali (Syarul Ezani) yang berambut panjang dan ala-ala macus macam sorang member gua merangkap assistant engineer, satu lagi melayu yang pandai cakap cina. Juga rakan mengular gua dekat kedai kopi cina pasir gudang dulu.

Tengok Abu (Nas Muammar) yang perangai gila-gila, nakal, jarang serius, langsung gua teringat manusia yang gua tenung lama-lama dalam cermin tadi. Eh tak ah.. gua tak la macam tu.. Cuma part dia escape dari juvenile centre tu memang adalah salah satu cara yang dipraktikkan masa sekolah asrama dulu. Heh!

Tengok Lyn (Liyana Jasmay) yang dikatakan lawa sangat tu pada gua ok-ok sajalah.. tapi gua ada macam tersentap sikit bila tengok t-shirt Ramones. Langsung terlintas pemintaan rakan gua menengok-nengokkan pasaran di sekitar sini.

Tengok Sofie (Juliana Sophie Evans) gua tak rasa apa sangat. Maybe tipikal sangat muka mixed macam tu kot.

Hah. Apalah perasaan ni. Nak fancy lagi kena tulis macam ni. Tsk tsk tsk!

13 comments:

Inah said...

jiwang le am skrg nih!!

laki cikgu kimia said...

sensitip lebih sesuai kot. huargh3

DrSam said...

ulasan karektor dari perspektif yang menarik juga ni.

l.i.f.e said...

ape dah??? :))
nasib tak sampai ke membaca buku KAMI ye

maryam abu ahmad said...

teringat sangat2 kat orang jauh ke?

rilek la pakngah, naufal tunggu pakngah balik ni.. haha

- G O R O - said...

Salam.

Ceh..fly zaman sekolah xsound, kalo x bleh pesan nasi steng dan rokok sekotak.

aida said...
This comment has been removed by the author.
laki cikgu kimia said...

dr sam, terkenang-kenanglah.. huhuu

life, tak TERjumpa lagi je..

maryam, sabo ye sabo.. hihii

goro, tu la nasik steng singgit.. memori siak!

comment deleted, ek eleh main-main pulak die nih! hohoo

arsaili said...

salam..wahhh terkenang2 ....yea kekadang memang kita akan mengenang kembali perjalanan hidup...kejap je masa berlalu..dan menjadi tua aahahaha

ihsan_huhu said...

sweet, jiwang, romantis

ko mmg dahsyat skang

laki cikgu kimia said...

arsaili, ayat last offending.. hahaha

ihsan, point utama: petrocup mcm x join. sudah uzur..

Nadia Yuna said...

tengok ape leh teringat pade cikgu nadia eh? haha. =p

laki cikgu kimia said...

tengo blog die kot.. huhu