Thursday, April 30, 2009

Skateboard Terbang

Setelah bercuti panjang, Sang Buaya telah kembali bermastautin ke habitat asalnya. Lama beliau meninggalkan kerja-kerja penyelidikan beliau. Selesai persembahan projek di Phuket, beliau terus bertungkus lumus menyiapkan report untuk dipersembahkan pula kepada bos-bos beliau.

Segalanya diuruskan melalui mel elektronik. Semua itu perlu disegerakan memandangkan Sang Buaya hendak ditabalkan sebagai raja dalam masa yang tidak berapa lagi lama itu.

Menjadi raja hanyalah sehari rupanya. Sekarang, tinggallah Sang Buaya sendirian dengan rutin hariannya yang biasa. Selasa lalu, ada meeting dengan bos, segala lancar belaka. Oh ya, Rabu depan present dalam group meeting. Sudah bersediakah beliau? Sama-sama kita nantikan.

Pulang dari Tanah Melayu, Sang Buaya tidak lupa membawa pulang alat peneman kebosanan beliau. Bukan isterinya, tetapi papan selaju miliknya. "Aduh, jangan dibangkit kisah isteri yang ditinggal sementara di sana. Pedih tahu!" jerit batin Sang Buaya.

Ini bukan ‘Skateboard Terbang’ seperti yang diangan-angankan beliau suatu masa dahulu.

Tetapi percayalah, papan selaju ini telah terbang beribu-ribu batu jauhnya.

17 comments:

SRISUFI said...

Salam Laki Cikgu Kimia,

sekali lagi TAHNIAH...sampaikan salam saya kepada Cikgu Kimia ye Am.

~bahagia selalu~

laki cikgu kimia said...

Srisufi, suka ayat yang bawah sekali tu lah!

Maryam Abu Ahmad said...

dah terbang beribu batu tu, kalau terbang dengan skateboard tu je sampai ke tanah melayu tak?

Sarah Mohd Shukor said...

Oh. Sadisnya. Peneman kesunyian yang no.1 jauh ditinggalkan di Tanah Malaya ye. Takpe. Internet dan telefon kan ada untuk mengubat rindu. Ewah~

Nota: Lelaki memang tak boleh dipisahkan dengan game/teknologi untuk 'membunuh masa'. Huhu.

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

wahhh....jauh itu sk8 terbang ek...hik hikk...;p

pink_butterfly said...

aloloo...

cian akak cekgu kimia d tgglkn...

utk brapa lama 2?


pstt, try pose atas menda alah tu sat...nak tgk la!

fathiyyah said...

uish..kak Arifah kena tinggal ke? takpe kak..sikijap je kan..

hihi, patut pun pelik,nampak ada org dtg dr adelaide..Bro am rupanya.
apa pun,setiap objek yang berwarna hitam itu,tersangat la macho..

termasuk 'piring terbang' itu

:)

Chekgu BaniHassim said...

kalau rase lonely tu, bulih la peluk2 sakteboard ni feeling2 cm peluk bini sendiri kan??
hahaha

Aya Yus said...

jgn ditinggal lama2 cikgukimia itu.. sian ke dia, sian juga pada lakicikgukimia itu.

rasanya tk terlambt nk wish 'Selamat Pengantin Baru'.. baru lg kan.
"Semoga kekal hingga ke hujung nyawa, dan membawa ke syurga"

Pewaris Reformasi said...

apa lagi, 3G la bro!

laki cikgu kimia said...

Maryam, tengok tahap ekonomi la, kalu airasia murah sket kot hik!

Sarah, internet dan telefon hanya ibarat ubat penahan sakit sahaja.. tidak menyembuhkan..isk..

Sk8gurl, dah pernah try blom type nih? heh! ;)

laki cikgu kimia said...

fathiyyah, suke itam meyh?

chekgubanihassim, peluk sk8bod? luar tabie pulak lah kan.. hihi

aya yus, terima kasih atas wish anda. tlg jangan sebut pasal hari raya, please..

amin, itu antara perkara wajib harian setakat ini huhu

ihsan_huhu said...

ape ag.. letak r enjen kat skateboard tuh plak...

ps: kini sang buaya kegersangan

Akim.O said...

tunjukkan bakat ko pada mereka2 d sana ok!

laki cikgu kimia said...

akim, ak x sure adekah aku punya bakat? tolak-tolak sudah..

yginsaf.com said...

silap haribulan, leh jadik dua batu jakkks.. ehehe, jgn mare bro

laki cikgu kimia said...

yginsaf, itu menakutkan wei. siut. heh!