Thursday, February 19, 2009

Apresiasi.. (bahase melayukah?)

Sangat bahagia tau bila bos anda tepuk-tepuk bahu anda sambil cakap, “Good! Very good Am! (bukan panggilan sebenar)”. Rasa sungguh enak!

Nanti bila aku jadi orang-orang besar, jadi bos-bos, aku nak anak-anak buah aku rasa dihargai atas usaha mereka. Barulah kerja mereka sungguh-sungguh!

19 comments:

CJ said...

mmg seronok bila usaha dn penat lelah kita dihargai. tp berapa ramai boss yg ingat kt kita org2 bilis nih.

aku juga ada azam, jika aku jd boss satu masa nanti, aku cuba hargai mereka sebaiknya. :)

ab geldofg said...

masa tu klau boleh nk cium mulut bos

eliza said...

sambil2 tu belanja la anak2 buah minum skali :)

en_me said...

jadi bos, gaji ciput tak best gakkks .. kanns abang am tewww..

Maryam Abu Ahmad said...

nanti saya mahu jadi kuli incik lah~ ihiks

-SRISUFI- said...

INI SUDAH BAGUS BOS.cecepat iklankan jawatan pemangku bos k

apresiasi..dr salasilah keluarga sebelah mak dia punya mak berasal dr negara omputih ek?

Pewaris Reformasi said...

ya betul!

jgn sampai dialihkan tepukan ke bahu dgn lembut tu kepada lempangan di pipi secara kasar dah la kan? hehe

chi am said...

cj, btol. mari kita jadi orang itu.

ab geldofg, comolot? haish ko nih!

eliza, bulih2. mamak! air kosong tiga!

en me, bos2 gj2 logiknya kencang lah kansss..

maryam, kalu anda suka air kosong lah..

srisufi, kongsi ngan maryam ea. hik.

pewaris reformasi, kihkihkih.. usap2 pipi je kot tuh.. heh!

nadya said...

hehe. bagos bagos. :p

Ainul Arina Madhiah said...

"what you get, you give back" .. haha, memandai je aku.. bagus2.. nanti semua beratur nak jadi anak buah Mr. Am.. =P

chi am said...

nadya, heheh thanx.

ainul, eh? what u give, u get back.. kot? :P

Pewaris Reformasi said...

maksud ainul tu bos yg proaktif la..dia belai dulu then dia harap kau fhm yg dia nak ko perform..hahaha

usap jantan sama jantan ni sensitif beb! nak2 kau cukur habis kumis kau.

oh x rela nok!

Maryam Abu Ahmad said...

oh! saya suka air kosong. air suam lagi saya suka.. kira boleh ye? :D

chi am said...

pewaris reformasi, ish ape ko nih. mak x rela u! aw!

maryam, haa.. cam tu boleh! gaji kira jam oke! ;P

matadore said...

saya pun nak cikgu saya tepuk2 jugak.
bole? :)

Inah said...

waah..sv aku x de nih :P..harus la bekerja keras sebelum meeting minggu depan :)

chi am said...

matadore, kene impress kan cikgu dulu la kan.. utk mase depan jugeekk.. huh!

inah, haruslah!

Ainul Arina Madhiah said...

itu kata2 asal.. kita ubah sket.. biar sesuai dgn keadaan.. hehe.. pandai pewaris reformasi translatekan.. =P

u guys should come to arabic country and see how man-to-man punya salam.. aish, first time tengok, nganga semua bdk melayu... huhu... tapi, lama2 biasa daa..

chi am said...

same seperti a_bangla punye style jugak kan? huhu