Monday, January 19, 2009

Kempis..

Malam tadi agak panas jadi pemakaian fabrik pada tubuh badan adalah minimum. Bangun pagi. Tercegat aku di hadapan cermin besar. Huduh.

Sudah. Tidak boleh tunggu lagi. Kena lakukan senaman rapid. Ringkas dan berkesan. Oh Google lah.

Senaman ringkas kempiskan perut.

Tara.

Siot. Sakit pinggang aku. Lenguh satu badan. Perot krem. Macam tak berbaloi perut kau cantik tapi sakit pinggang.

Kawan-kawan aku usik masa aku sakit belakang masa degree dulu. Pinggang jammed camana nak kawen wei. Oke aku belom dapat kaitkan pinggang dan kawen. Sebab aku belom kawen. *nerdy

Belakang aku problem dulu jatuh bangunan satu tingkat masa form 2 main panjat-panjat. Jatuh dalam longkang, pinggang kena bucu. Effect? 5 6 tahun selepas itu. Tapi dah baik aku main skate. Kawan-kawan macam tak percaya.

*

Esok pagi aku nak buat senaman ni lagi. Tak nak la buat extreme sangat nanti bahaya pinggang kau.

Senaman RINGKAS kempiskan perut. Aje nye pemaleh die ni..

40 comments:

CJ said...

ko buat le senaman perut apapun lps kawen nanti. kalau dpt maintain perut cantik mmg aku respek. kakakaka!

en_me said...

1 2 3 .. tiga lagi

::SRISUFI:: said...

salam Am...

gigih sungguh bersenam ye...mcm sorng kwn saya asyik kempen jantung sehat jer...hahaha...penangan keje kat pusat gym...

:)

chi am said...

cj, itu cabaran lepas kawen la pulak yer.. *catit2

en me, dan lapan lagi.. satu dua..

srisufi, gigih la setakat ni puan oi.. huhu

DrSam said...

selamat bersenam. perut memang susah nak jaga kelastikannya.

kem said...

wei..aku pon same..buat 2 3 kali..
tp x discipline.
sakit siot perut haku..
cemane ni am? cemane kite nk ade 6pax neh...
T_T

Aya Yus said...

Go chi am.. go!
1,2,3,4... 8.. 8 lagi..

Dah selalu buat, nanti hilang la sakit pinggang tu. Tapi, kena maintain la. Lepas kawin, lagi la kena jaga. Sebb dh ada yg jaga mkn minum.. perut cept buncit! Haha..

Pewaris Reformasi said...

hahaha, ceh pemalas!

aik, kem pun nak 6 pax gak? haha

ceh dan ceh!

aku rasa kau tak payah kurus la am, sebab gemok kan simbol kaya? hahahaha

Nadia Yuna said...

sakit belakang la senaman cenggini

=p

chi am said...

dr sam, sgt setuju la doc oi..

kem, aku baru ade 1 pax je, bolat je rupe nyer. another 5 to gain!

aya yus, aiyo boncit tak seseksi menyebutnya kan?

pewaris, ade gak aku dengar.. tap kurus pon boleh kaya kot, sambil hensem. :P

nadia, mmg btol nadia. ade ubat yg bagus sket x? ape rahsia anda?

Pewaris Reformasi said...

haha, kurus dan kaya+hensem tu yg perempuan risau sbb ada potensi dpt byk gadis2, hahaha

kem said...

tepat skali kata2 enchek amin itu..gagaga!
tp klo lelaki itu carik gadis lain..gadis ini jua leh carik lelaki lain.
mcm karma.

haha.gile keji.hohohho~


am: aku ade 1 pax gak. mmg bolat. dan comel. cm pregnant 3 bulan. haih.

Pewaris Reformasi said...

haha, sebab tu kita bertekad utk jujur dalam bercinta ye x am?

tapi kem, camne kalo gadis yg pasang dua? haih! korang mana leh kawen dua! gagagaga

:p keji sungguh!ihih!

frH said...

uhhh aku bleh imagine mesti perut kau dah selevel dgn perut aku .....

Maryam Abu Ahmad said...

isk takde sukan lain yang lebih berfaedah ke? berkuda ke, berenang ke...

er boleh gak pasang susuk.. haha!

Maryam Abu Ahmad said...

tapi akibatnya tanggung sendiri la ye.. :P

chi am said...

pewaris reformasi, aku geng kau, kite bom kema.

kem, psst kema, aku sebenarnye geng kamu.

farah, aku cube menyembunyikannye dengan baju besar buat masa ini huhuu..

maryam, susuk.. ish xyah saye dah lawo dah.. kwang3

Pewaris Reformasi said...

haha, gila keji pakatan kau tu :p

jap2 gua nak teka...

selalu perempuan kalo nak kurus badan mesti sebab nak kawen...

laki camtu gak ke?

so, lu nak kawen? hehehe

little lady~ said...

asal korang ni smue lawak la..
kih8
tguling dah ni...:)
salam ziarah chi am..

Inah said...

ayyaks..baru nak ajak hang makan2..kalo dah gaya nye camni..cheese cake sure hang x layan kan..

JatBee said...

aku pon am, tgh malas, dh 5 hari cuti xg gym baru kelmarin pegi..hahaha..lpas tu pancet..haha

aida said...

silala teruskan kegigihan itu sampai kawen eh..hik hik hik..kalau leh mmg terror la bai

chi am said...

pewaris, *bersiul2 keriangan

little lady, wasalam ziarah kepada anda. :P

inah, cheese cake? naaaaak! *sit up kena double la pastu

jatbee, pancet itu normal untuk orang2 macam kita. maksud aku nsem wakakak

aida, sampai lepas kawen aida ek. tercabar nih huhu..

jeffry azizi jaafar said...

hg kata hg gemok, tp still boley main bola padang lg.hebat gk hg ni eh.haha.apa feveret position hg?

N a b i L said...

Aku nak wish good luck je.Abdominal fat (compared to fats under the skin) is much much harder buang.

fathiyyah said...

sy nak gelaaaak je ....


hahahhaaaa

terhibur sungguh bc entry bro yg ni

kempis vs boroi eh bro

:)

chi am said...

jeffry, aku prefer posisi di atas. eh, maksud aku top stricker. *ko fikir ape?

nabil, ye doc saye cube ni. sukar ni. eh profile pic ko mcm anak yusof haslam pon ade. dah ak nak puji sket je.

fathiyyah, rini kan. dah kempis sket lg tau. hins hins. heheh.

N a b i L said...

Iye ker cam anak yusofhaslam..Oookutuk aku ekk...haha
Anyway, tetibe terigt rancangan senaman waktu pagi Selamat Pagi Malaysia RTM dulu..awahah

Dani Izwan zainol said...

pinggang ko saiz berapa? jogging je! petua terbaik!

A.i.m.i said...

lama sungguh tak singgah ke sini. chi am sihat kah? wah. senaman kempiskan perut? mantap. huaha. tanak kasik boroi ke?

Chekgu BaniHassim said...

ko mmg dah jadik mister boroi ke am??
baguslaa...
org musti akan igt ko dude kan??
haha...

berhasil ke senaman perot ko nih??

Ainul Arina Madhiah said...

ouch, tetiba sendiri rasa ngilu bayang jatuh bangunan setingkat. Hati-hati yop..

chi am said...

nabil, iyer same.. citer ape sembilu ke semalu ntah.. cece bangge le tu. wek!

dani, pinggang aku saiz M boleh? M untuk Muncit! thanx 4 da advice.

aimi, nak mengubati ni bukan mencegah dah huhu..

chekgubanihashim, ade la pengecutan sket so far.. tapi berat gak la nak wat tetiap ari kan..

chinul, tu la nakal sangat dolu2.. :P

ciKenit said...

aduih...
i used to do the crunch before.
600 kali sehari.
serious tak tipu.
and once dah stop, perot bloated cam pregnant 3 bulan.
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Sweet Thinker said...

ahhah. gud luck. petanda menyahut seruan pembinaan masjid!

chi am said...

cikiwa, 600? aku memang kagum!

sweet thinker, thanx my fren..

Nadia Yuna said...

chi am:

saya tak makan nasi selama 2 minggu saya disini. bukan nak diet sangat. cuma tak cukup fulus. =(

hari-hari makan roti sama bilis aje. Sangat menggigil kelaparan. tapi tahan kan aje. Apapun saya bersyukur, kurang2 masih ada makanan untuk saya makan. kan?

walaupun kesempitan fulus.

chi am said...

alahai nadia, sian nye saye dengar.. xpe2.. sementara je tu kan. situasi yg same juga berlaku pada 'kawan' saya yg itu. sabarlah ye.. nanti dapat byk2 skali kan. boleh la belanje! ;D

MaHlukPerOSaK said...

cara baik tuk kempiskan perut adalah dengan menarik nafs dalam2..hah! kan dan kemps tu perut..jngan hembus ye......tahan je sampai bila..selamat mencuba.

chi am said...

owh.. sangatlah berkesan. jumpa di alam barzakh!