Tuesday, January 13, 2009

Kembali ke bentuk asal..


Panas gila kot hari ni.. 41C ada ni. Panas dan kering. Tidak sama dengan Malaysia yang panas tapi berkelembapan tinggi. Bila buka paip air tulis Cold hari ini aku melompat kena air panas, lalu aku teringat masa kerja Port n Starboard boiler modification, panas sampai peluh ko meluru dari atas kepala ke celah-celahan belakang badan. Sungguh tidak selesa. *euwww

Jadi aku tidak melakukan aktiviti luar hari ini. Jadi kurang berlaku pembakaran lemak. Jadi aku masih gemok.



Ini nampaknya jadi kenangan terindah aku kot. Golden Boot semasa Ade***** Cup 2008. Belum ade orang gemok boleh lari laju-laju, lambat penat, score gol banyak-banyak. Jadi ko kena fit balik, cepat!

36 comments:

Chekgu BaniHassim said...

practice wht u preach...huhu...
ko mmg btol2 gemok ke perasaan ko ckp ko ni gemok...

takleh nk laju2 slim down, pelan2 sudaa...
tak lari anjing dikejar...haha

fathiyyah said...

Naek la basikal tu bro..kan best
:)

Maryam Abu Ahmad said...

oh! malaya hari ini, khususnya di kampung sungai pusu, gombak sangat lah panas walaupun berangin sampai saya hampir terbang jadi superwoman!

er cepat-cepat berusaha kuruskan badan... karang nak naek pelamin kena carik baju saiz besar. naya! haha~

yani_worldpeace said...

err, tulung post 1 pixie utk mnunjukkan kegemukkan anda sperti yg diperkatakan...

xnmpak temok pon!<--ayat amik ati

SyAhiRah LaLAla said...

takpe. sexy kot lelaki gemuk. protective pun ye jugak. haha. jangan obese sudahlah. but i doubt that u r a fat guy. mesti perasan gemuk je ni.

Pewaris Reformasi said...

aku hanya nampak gambar di belakang plak ni je :)

kau ada nilai seni gak ek? haha

Inah said...

oii..ko mana ade gemok la..isk isk..self conflict ni bahaya..mari berjogging di river torrens :)

chi am said...

chekgubanihashim, ye la.. tapi kalu anjing yang kejar? wawawa

fathiyyah, naik la ni. tp basikal berenjin, membakar petrol. bukan lemak.

maryam, baju besar? nehiii!

chi am said...

yani, gemok ni ha. nampak ni. *tunjuk lipatan

shahirah, perasaan atau perasan, itu tak pasti. yg pasti gemok!

pewaris, ada la sikit. sikit sgt kot. huhu

inah, dulu selalu la p pdg area situ. maen utk ade mechy club. la ni.. aduhai..

Rambo said...

takyah nak bintang2 Ade***** tu. Sekarang dah modern. Orang klik sitemeter tau dah ko dari adelaide.

Oooopssss...

chi am said...

cipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnn!

Maryam Abu Ahmad said...

anda ditag! sila jawab~

fathiyyah said...

kalau mcm tu kan bro,sy cadangkan bro jogging..konpem bakar lemak

:)

::SRISUFI:: said...

salam ...
adohai chi am...agaknyer gemuks tu sebab sakit rindu kot nye....

takper pun gemuks...yg pasti 'si cantik' sayang...

;)

chi am said...

maryam, ala.. agak susah pulak tag nye tuu..

fathiyyah, jogging ek.. erm i wish. uhuk.

srisufi, sakit boleh gemok eh? *bukak2 kamus :P

en_me said...

golden boot tewww.. ahaks

AkiM said...

wallawey...

jagoan rupenyer ko nih...

::SRISUFI:: said...

chi am...

sakit yg takder dlm arkib kamus tu jer leh buat gemuk..

mesti rindu kat si cantik ni...nasib kami serupa wlu tak sama..tetap juga si jejaka merantau...

chi am said...

en me, hihi sekali skale terkenang..

akim, orang kampung je saye ni ha..

srisufi, PJJ ke? *perchentaan jarak jauh

ahaks!

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

gemuk?....gemuk ke anda...gemuk btol2 baru tau...;p

Ainul Arina Madhiah said...

haip! ni kenapa blogging lagi nih?? dah exercise belum? pegi exercise dulu baru bleh blogging.. *sambil pegang rotan*

=P

chi am said...

sk8gurl, ish.. orang kate betul2 die bilang main2. betul ni..

chinul, ayomak! *lariiiii

puteri said...

gemok??tapi pasti tidak melepasi 42kg.warghhh!!! akuh gemok!!!

ps::gemok + 42kg suda menjadi perkataan sensitip bagi kuh.

fathiyyah said...

go jogging go!!!

sana tgh summer kan? bukan sejuk pon bro..

frH said...

kau dah gemuks ke? silap usap perut sendiri instead of mine .. haha!

cup dr ADELAIDE itu sgt chanteks.

n a r d indie winkie said...

wawawa..bagus2. teruskan berlari laju2. nnti dpt award lagi. hehe...

chi am said...

puteri, same la aku pon 42kg... tak. tipu je. lebih banyak gila kot.huhu.

fathiyyah, memang tengah summer. tapi sangat lah panas sehinggakan tak mampu keluar beriadah. men game takleh kurus ker?

farah, eleh pinjam perot sikit pon takleh.. oh adakah kamu secipan Mbo? cis kamu berdua!

nard, mane bleh lari laju. ni nak tinggal mana *usap2

ihsan_huhu said...

on form striker, mmg power

Dato Paduka Masri said...

ko mmg amik steiroid kan....

little lady~ said...

salam..

lalau lalang here..
hehe..
thx 4 view my blog...
keep in touch..

chi am said...

ihsan, manade esan.. exaggerate lebih ko ni..

masri, eh aku makan hungry jacks' je..

lady, wasalam.. oh ye ye.. selamat2.

JHaZKiTaRo said...

a'kum.. salam dari bumi Dublin, Ireland.. saje2 lompat2 blog.. :)

Nadia Yuna said...

saya makin kurus =p

fathiyyah said...

uish..sape bg ajaran sesat yang mengatakan men game bley kurus ni bro?

haiyaa

Ainul Arina Madhiah said...

main game kurus jari je okeh.. nanti lemak tu lari tempat lain... hehe

chi am said...

jhazkitaro, wui jauhnye lompatan. :P

nadia, ye la nampak dalam gambar pon. apa rahsia anda?

fathiyyah, belom pernah validate lg nih.. nak try la nih uhuuhu..

chinul, jari kurus ek? emm tak pon lagi. stil tembam bulat je. aiyark!