Sunday, January 25, 2009

Itu Mendewasakan

Terikan
Kaki tiada
Poket berjahit
Graf x kuasa enam
Keberkesanan negatif
Keseimbangan emosi lara
Cabaran jurnal masa terdekat
Antara jaringan merangkak lesu
Kesediaan persembahan sekitar asing
Rindu pembeza zon masa dua jam setengah
Lalu dijumlahkan takat didih dan takat beku bahagi dua
Supaya molekul jiwa tidak statik dan berfasa lakuran terlalu lama..

32 comments:

Sarah Mohd Shukor said...

Salam Am.

Dua entri saya missed. But don't worry. I always follow your writing via my Google Reader. Kat fon on the way pergi hospital pun boleh baca. Huhu.

Hey. Inilah dia contoh sajak berunsur kefizikan yang tinggi. Engineers are always engineers. I have no doubt about it. Saya cuma tengah bayangkan ni, garf ex kuasa enam tu macam mana? Macam ombak ke apa bentuk graf tu? *Otak saya takkan puas selagi tak tahu jawapan. Sila respon kepada soalan ini. Hahaha*

Nadia Yuna said...

cikgu tak paham

pahamkan cikgu leh?

huhu

=p

Maryam Abu Ahmad said...

"Rindu pembeza zon masa dua jam setengah"

takleh contact sape ni incik? haha~

tapi graf x kuasa 6 tu, nanti ah. kena balik lukis kat bilik. :P

Inah said...

chi am weng weng nak balik ke pembeza zon masa dua jam setengah..

pink_butterfly said...

faham2...

rama2 faham,
tak ada sajak yg lebey complicated lagi dr ini???

CJ said...

awak rindu org kt malaysia. :)

graf ex kuasa 6 tu harus dibahagi kpd punca kuasa 2.

:)

ifahruzzaman said...

lemah otak
pusingan terbalik dan songsang
jawapan tidak kunjung tiba
meniarap dan menonggeng
tiada
benar tiada
benar2 tiada
buntu memikirkan

hahahaaa....
bersajak jugak la sikit...

Pewaris Reformasi said...

hahaha,

nasib baik tak ada lagi orang fizik jadi Perdana Menteri :p

Chekgu BaniHassim said...

ok-ok...
ko je yg faham...
aku tak paham, titik!

chi am said...

Sarah, bygkan braf berbentuk ulat idup yg dipicit kepala meliuk2 dengan kecerunan dan hasil pembezaan kuasa n terkecil bernilai positif. selamat kembali sarah! ;P

nadia, part mana tak x paham tu cikgu, saye ajarkan kalu boleh.. hik!

maryam, yg di mesia itu lah kak yam..

chi am said...

inah, kamu mmg memahami. *wink

pink_butterfly, eh manade.. sekadar luahan rasa..

CJ, wah.. utuk apa itu CJ ye.. simplified?

iffahruzzaman, wah bakat kamu ini ya.

chi am said...

pewaris reformasi, xnak jd pm, tp gj nak lebih dr pm.. hihii..

chekgu bani hashim, hihi.. bulih difahamkan chekgu.. saje je die ni..

miss juju said...

ini apa? tapi cantek....
hahhaa

Ainul Arina Madhiah said...

huaaa... @_@ hebat sungguh.. siap boleh buat kecerunan ikut rima lagi.. penggunaan dua belah cerebrum (baca = otak) yang sangat maksimum...

chi pertolongan, ajaq bleh? hehe..

Fathiyyah said...

erk,Fathiyyah sangat 'anti-fizik'..Dia lebih sayangkan Bio dari fizik masa zaman skola dahulu..

satu benda sy nak puji..
perenggan entry ni..LAWAA! tersusun macam tangaa..

lalalalalala

chi am said...

miss juju, ini adalah cabaran..

chinul, bulih2.. nak blajaq apa sbenaqnya?

fathiyyah, tersurat je lah ye.. hihi..

terima kasih memuji semua! c",)

en_me said...

layannns..
selamat bercuti abang am itteww..

Aya Yus said...

hmm..
ish...
well...
arghh...

tak paham yang tersurat,
tapi yang tersiratnya...
chi am kerinduan ni..
hehe..

jeffry azizi jaafar said...

ini sajak ke pantun nih?haha..

chi am said...

en me, zasss.. selamat bercuti kpd en me jugakss.. kebetulan rini cuti gak huhu..

aya yus, satu per sepuloh je puan aya.. :D

jeffry, ini repekan je la kawan haha..

SyAhiRah LaLAla said...

wow!yang ini hebat. serius. *kagum*

AkiM said...

huh...makin deep!!!

akirasuri said...

:)

N a b i L said...

Kongratulisasi <---- bajet perkataan sastera

Anyway, Good stuff that u have there man.Keep it up man.Pray for my success in Final O&G exam next week

chi am said...

syahirah, hihi saje je u ni ish..

akim, deep and sincere.

akirasuri, ;)

nabil, good luck bro!

Ainul Arina Madhiah said...

macam mana nak bajet hujung-hujung dioa bertangga cam tu? *tanya sambil pegang buku nota*

chi am said...

kihkih cumil beno la chinul nih, imagine dulu dalam kepala, pastu test.. hihih chinul2..

l.i.f.e said...

entry pun udah rupa bentuk keluk graf ni kenapa nya?

banat @ saffa @ hazwani said...

my mum yg cikgu BM for sure tak nak baca sajak ni ntuk kali kedua ok

have u done everything there?
n back to msia for good?

chi am said...

life, bila jiwa..

banat, i ll be here for a vr long period, i ll b back to mesia in nearest time, but not for good. yes, i v done alot but they wr just starting points.. huh

fazemy said...

wahh sajak yg penuh kefizikan nih.

salam ziarah.

chi am said...

biasa2 ajalah fazemy, selamat datang..