Tuesday, December 30, 2008

2008 + 365 + 1 = 2009 ?

Tahun baru ini, saya nak minta maaf.. andai ada salah perkataan atau soalan-soalan tak menyenangkan yang telah dikongsi selama anda mengenali saya di sini.

Meskipon soalan-soalan saya mungkin boleh mendatangkan isu.. terus ke arah terlontarnya kata ‘kufur nikmat’. Itu saya terima.. mungkin anda terlalu sensitif atau saya sendiri ikut perasaan tulis tanpa fikir. Maaf andai komen tuan puan terpaksa saya padam kadang-kadang. Ada juga jenis yang menjawab soalan dengan soalan juga. Cara masing-masing saya tidak salahkan. Mungkin anda ada jawapan tapi tidak mahu berkongsi atau memang tidak tahu apa jawapan untuk soalan-soalan bukan-bukan saya. Maaf saya memang suka bertanya.

Rakan-rakan pengunjung cerita suka lara saya juga ramai. Ada yang meninggalkan jejak. Ada yang tidak mahu. Terserah. Saya suka kenal kamu jika kamu meninggal jejak. Terima kasih kawan-kawan semua.

Rambo, ciki, eamy, tom, sarah, dila, syahirah, zairani, kema, akim, noktah hitam, cik ati, fathiyyah, inah, yellow herbie, ihsan, chinul, banat, cikgujawe, ab, nabil, mistakenidentity, cikgubanihashim, pink_butterfly, ab geldofg, bulan, unachenta, cik naddy, life, nard, nurfateen, pijah, dani, aida, maryam, pewarisreformasi, basirul, n, banat, jatbee, en_me, farah, goro, arsaili, sweetthinker, nadiayuna, yanahashim, aimi, razwan, diana, fana, srisufi, pemikirlapuk dan kawan-kawan lain yang namanya aku lupa, maaf, juga semua pembaca-pembaca setia. Rahmat tuhan dilimpahi ke atas kamu semua hendaknya.

Keluarga tersayang yang membaca, buah hati tercinta yang tidak pernah singgah di sini, terima kasih kerana percaya pada diri ini.

Akhir kata, saya dengan ini memohon ampun maaf atas segala keterlanjuran kata, semoga kita terus maju, selamat, bahagia dan cemerlang dalam segala apa yang diusaha di hari mendatang.

Dan terima kasih pada tuhan beri nafas dan kesihatan semahal ini. Moga hidup lebih berkualiti hari ke hari juga.

Selamat menyambut tahun baru dua ribu sembilan!

24 comments:

pink_butterfly said...

slamt tahun baru enchek am... ampun dan maaf mu diterima... ehek3...

Maryam Abu Ahmad said...

selamat tahun baru, incik!

er, design perasaan.. entri bawah tu kan... perasaan boleh di'design' ikut suka. sungguh! dan saya pilih design perasaan 'proud to be muslimah'... designer dia? hoho yang paling berkuasa a.k.a my love. ehe!

tapi tu la, incik... depa ni mana kenai diri sendiri. kalau kenai, depa takdak buat ikut suka hati depa saja.

Inah said...

selamat tahun baru incik am!! :)

Чикгу Жаве the CJ said...

selamat tahun baru hijrah dn masihi bro. :)

moga2 thn depan jadi kawen. hehe

JatBee said...

happy new year bro!

frH said...

happy new year bro!
may u be bleseed always :)

ab geldofg said...

tkda salah apa2..slmat thn 2009

Noor Amin bin Ahmad said...

kawan-kawan apa nak berkira. memberi dan menerima yang baik, dan belajar membaiki yang kurang baik.

2008 tinggal kisah klasik guna utk belajar menghadapi waktu kemudian - mungkin sekejap lagi je, hehe

Nadia Yuna said...

Selamat tahun baru incik am. Semoga selamat semuanya ya!

** nadia baik2 saje ni. nadiayuna tu dah tak selamat untuk saya. ada tempat baru nanti saya tak lupa incik am. pasti dijemput. =)

Ainul Arina Madhiah said...

selamat tahun baru juga chi am! ^_^

N a b i L said...

Same here.Hepi new year 2009 =)

Sarah Mohd Shukor said...

Am, teringat lagi mula2 kenal dulu. Kerana entri 'suara lantang' saya tu. Lama jugak dah ye. Selamat tahun baru 2009.

Chekgu BaniHassim said...

huhu...
entry tribute ni..terharu...!
selamat tahun baru, lembaran baru, hijrah baru...

eamy said...

haih, tukar nama
sy igt ada peminat baru
la la la
hahahaha

kem said...

kawen jemput plis..
if not aku tanak kawan dgn ko dh..
nk merajuk..
miahahahaa!
hepi nu year am..semoga ko btmbah jambu..leh cicah dgn kuah rojak mak bee..
imported from pekan rabu,aloq star kedah.

hahaha.aku merepek.wieeehuu~

A.i.m.i said...

lama tak singgah sini. apa kabar?

selamat tahun baru utk chi am =)

ciKenit said...

selamat tahun 2009...
jangan nakal2.
:)

oke, otak tepu sebab terlalu lame melepak smalam.
maka nye komen pendek saje.
boleh la kan?
:p

aida said...

selamat tahun baru jua

DrSam said...

salam tahun baru. bunyi entri seperti sedih dan wasiat akhir aja.

AkiM said...

semoga rahmat Tuhan melimpah ke atas ko jugak weyh!!!

Selamat Tahun Baru sahabat...

akirasuri said...

Salam baru-baru buat kamu..

Moga taun ni kamu menikah dan dapatlah saya makan nasik minyak kt Perak! Aminnnnnnn (bergema-gema)

Hehe.. :)

Just Me said...

Hepi New Year? Bagi Ain tak bererti langsung...macam kangkung...

Tak berganjak....seperti 2002

::SRISUFI:: said...

hepi nu yer buat che am....

mcm ada bau2 nasi minyak jer kat sini kan...
btw,semoga berbahagia yer...

chi am said...

pink_butterfly,Maryam Abu Ahmad,Inah ,Чикгу Жаве the CJ, JatBee, frH, ab geldofg, Noor Amin bin Ahmad, Nadia Yuna, Ainul Arina Madhiah, N a b i L , Sarah Mohd Shukor, Chekgu BaniHassim, eamy, kem, A.i.m.i, ciKenit, aida, DrSam, AkiM, akirasuri, Just Me , ::SRISUFI::

selamat menyambut tahun baru geng semua! sori aku ada kerja sikit. tak dapat reply satu-satu. jadi, selamat maju jaya untuk semua!