Monday, November 17, 2008

Teka-teki bergambar..

Wahai orang-orang bijak pandai. Tahukah kamu, gambar apakah di bawah ini?

Jawapan mungkin tepat kamu orang:-

Oil & Gas powerplant
OPTIMAL plant at Terengganu
Piping set on plant
Flow pipe & heat exchanger complete with insulation
Monkey ladder, platform & handrail
Pressure valves
Scaffolding pipe
N2 purging hose
Safety waterline & valve
.
.
.
.

So dapat ke tak teka jawapan yang paling tepat ni?
Aku dah agak korang tak tahu punye lah.. confident ah!

Jawapan: ini ialah gambar background laptop am.

Ceh!

*tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bekerja..

39 comments:

aida said...

bapak belit2 kona sana sini..terkenang dia...patutla selalu dia cerita mcm susah jugak nak cari pipe..tp sekali..wallpaper enchek am da..

kema said...

oh sama la background laptop kita!
wewitttt~

p/s: aku tipu. background laptop haku ialah pic charlize theron yg sgt sepsi..yummm...
p/p/s: aku tipu lagi. tengs ;)

Inah said...

greetings..i guess we're in the same boat :)

CritiCalThinKer said...

aida, aku masih rindu.. ade ubat tak? vitamin apakah?

kema, eleh aku tahu wallpaper kamu gambar mulut ikan yang telah diremove picnya itu bukan? *BM aku make zero
BI pon tak pulak jadi infiniti

inah, saye rase mungkin la inah.. tapi memang tidak pernah lihat kelibat anda. tak apa perjalanan masih jaoh.

en_me said...

laptop kerja me tak dibenarkan letak gambar selain gambar microsoft xp professional yg kaler birewww ittewww.. uhuhu

btw abang itteww, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg itteww..

CritiCalThinKer said...

en_me, my pleasure..

Sweet Thinker said...

ahhah. jumpa gak kembar gua. haha. critical thinker. hehe. slmt kenal bro.

CritiCalThinKer said...

ahaha. sweet thinker. gelak2 ako tengok profile pic lo tuh. slmt kenal. *polok2

ciKenit said...

hurmmm...
background lektok dia gambo ni ke?
berselirat abes ni.
pagi2 bukak laptop bole mendatang kan megrem kot.

ermm... ermm...
background lektok ciki gambo ciki sendiri.
hahahaha...
gile self obses.
dem!
:p

aida said...

ar?rindu? rindu awek ke..rindu paip2 tu? kalau rindu awek tau da ubat die..tguuu je lg bape ari je lg punn..muehehe..kalau rindu pipe..ting!.ko nak lawatan sambil belaja x..aku teringin gak nak gi panjat pipe2 tu ni..mcm panjat kotak2 besi kat tmn permainan tu..bleh men aci nyorok x kat situ ar..haihh..pic itu buat aku plak rindu..ayam ar..

orait encek am..adeh..xleh ar panggey ar namemu am..sbb aku baru terpk..spt x pernah ku panggey kamu dengan nama..

cikgu jawe said...

aku mcm nk ikat jek bdk2 aku yg nakal2 kt pipe2 selirat tuh. huhu

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

adoiiyaa..ingt apa la td..huhuuu...;p

CritiCalThinKer said...

cikenit, pasal aku tiada gambar kamu, kalau tidak pasti menjadi wallpaper ku juga *wink

aida, iye ar.. tak penah panggil nama haku.. sampai ati kau.. isk.

cikgu jawe, boleh cikgu ikat je.. budak2 sekarang tak boleh kasi muka sangat haha macam tau sangat je saye nih..

mistakenidentity, heheh orang tengah bermalas2an cani la dia..

Maryam Abu Ahmad said...

ingatkan teka teki menda le.. rupanya nak bgtau wallpaper dia jek.. ;)

CritiCalThinKer said...

heheh, saje jer buhsan2.. welkam to another side..

akirasuri said...

Kamu guna wallpaper ini? Kamu memang abstrak.. Hehe.. :)

CritiCalThinKer said...

biase aje, cuma pakai shampu.. ;)

eamy said...

baru berkesempatan link anda!

Ainul Arina Madhiah said...

aih, berselirat nyer paip tu.. kalau semut masuk, mesti sesat... =P

Sarah Mohd Shukor said...

kalau TNB energy plan mcm yg di manjung tu kira tak? huhu. tp mana aci. mengelirukan betul bentuk soalan n jawapan tu :| sy seorg yg berfikiran logic. a Logical Thinker i am. haha. nak jugak ber-thinker2 tu =p

wahaa.. awk dh popular skrg ni. *tepuk2*

CritiCalThinKer said...

eamy, owh my long time no see fren! lame sudah tidak mendengar berita.. anak sihat? heheh

ainularina, bukan semut je chinul, saye masuk pon sesat! walau aku bukan semut merah.. ;)

sarahshukor, wewit dah jumpe sorang lagi thinker, logical thinker! manade popular sarah, referral banyak dari blog anda tau.. kira macam tumpang glemer sarah la.. hhee.. thanx memilih blog saye yang serba kkurangan ini huhu..

ibnasad said...

Hahaha Harun...Agak hampeh la jugak. But thanks incik Am, terubat la jugak stress kat otak sebab revise Stress Analysis & Design. Oh...


Alip

CritiCalThinKer said...

Alip, stress analysys memang stress.. dulu aku pernah dapat A, tapi bukan subjek tu ehik!

arsaili said...

salam..oo ingat gambar untuk entri ni..ahaha

l.i.f.e said...

itu pasal lah aku tak boleh kawan sama jurutera. bila mereka cerita benda2 "pelik" begini, kepala aku terus migrain.
haihhhhh

CritiCalThinKer said...

arsaili, dun judge a book by its cover, try to judge it by its prize hahaha..

life, kalu migrain try masuk jamban dan teran.. member kate berkesan! heheh

Pewaris Reformasi said...

bila aku tengok balik muka kau. aku rasa macam pernah nampak di Outward Bound. Pernahkah cik Am?

Ainul Arina Madhiah said...

tingtong!!!

Ada bayi menunggu anda di blog saya. Anak sapa nih? Sila amik... =P

CritiCalThinKer said...

heheh timekasih chinul!

Ainul Arina Madhiah said...

chiam, sorila yer.. adsl punya syarikat tak brapa best kat sini.. so, tak pakai la posmen2.. kita kasi guna blog saja.. wah, sangat canggih.. ^_^

CritiCalThinKer said...

ngeh3.. itu pon suda memadai.. chinul, kamu memang sahabat!

pu3 zyranee said...

ahahahahah! punya la aku pkir.demn~!~!!!

CritiCalThinKer said...

ek! kamu pon? hahaha

Nadia Yuna said...

Gambar background laptop saye adelah berbunge2. Bunga yang saya sendirik amek! Saya nak jadi Photoghraper jugak. Heheh. Tapi kene kerja dulu. Kumpul duet beli DSLR. Leh bantu mymy sayep nanti. Hoh. Saye kalau merancang memang kencang! =p

CritiCalThinKer said...

hikhik.. ambitious ye kamu nadia.. bagus2!

Nadia Yuna said...

ohoh. byk plan lagi ni. minggu depan saya dah start 1st projek business cuppy cake. heh. harap2 kekal la. takla hangat2 bunga tahi ayam saje kan. huhu =p

CritiCalThinKer said...

hulamek! bisnes cuppy cake ke? kagum! bagus2.. cube buat perisa ayam amacam? heheh

jatbee said...

background aku gmbar raya thn ni..hahaha

CriticalThinker said...

huish mengenang memori indah ye jatbee ye..