Sunday, November 16, 2008

Comelnya perempuan itu..

Selamba je perempuan itu pegang-pegang bahu aku.. siap senyum-senyum lagi.. aku senyum balik.. segan pulak aku dekat mak dia..

Dia cuba ajak bersembang.. aku pulak tak faham.. dengan slang lagi.. senyum je la aku..

Mak dia sound dia.. jangan dok usik-usik aku.. macam tak berkesan jer kat minah nih.. dok buat jugak.. siap tarik-tarik lengan baju aku.. aduhai.. aku cium jugak dia ni karang..

Mak dia tarik tangan dia.. tak kasi kacau aku.. tapi kaki dia pulak dok kuis-kuis kat peha aku.. nak goda aku la tuh.. aku asyik senyum je dalam tram tadi..

*

Kalaulah dia kacau aku pagi tadi, mesti semangat gila aku pergi office.. kan tak pasal-pasal aku balik awal hari ini..

Tapi baby girl yang sebelah aku tadi memang cute betol.. rasa nak lambung-lambung je. Dua tahun kot, cakap pon tak pandai lagi.. haih rindu la kat anak-anak acu, anak raden..

20 comments:

Sarah Mohd Shukor said...

jd, dgn balik awal hari ni memaksudkan yg hari ini kurang best di ofis? n inspirasi ini dijumpai wkt dh nak balik ye? oh. lain kali tankap gambar simpan dlm wallet. ada jgk sumber inspirasi yg boleh ditgk. takpun kan, tatap la muka so comot comel berbedak tampuk2 yg gmbrnya ditangkap hampir 22 thn sudah =) *peace*

kema said...

alalala..kiut gils..
mesti baby tu..dlm hati dia..dia ckp cmni.. 'wah..kacak nye abg ni..harap2 blh jadi boipren aku bile aku dh besar nnti..yeah~ '

tp aku yakin..by the time baby tu besar..kau dh kerepot..
HAHAHAA!

jk..jk..
jgn marah plis.
^_^v

Pewaris Reformasi said...

hahaha..lu bikin panas la bro :)

Pewaris Reformasi said...

eh, aku mula berpaut di blogmu. ada sesuatu pada kamu yang aku suka - kau pencinta agung dan tak jemu berusaha membaiki diri.

aku bukan gay ok! aku cuma bangga bila lelaki mahu menjadi diri sendiri dengan seribu kepayahan. kasih sayang, kejujuran dan kesetiaan tidak ada nilai bandingan.

Tuhan berbicara dengan ibrah-Nya! Salute!

CritiCalThinKer said...

sarahshukor, betul fahaman situasi kamu. tapi gambar dalam wallet agak menyegankan lelaki macam aku.. maksud aku.. lelaki macho! Hahaha

kema, eh kamu macam tau-tau pulak isi hati beliau tadi ya? Pstt: baby tadi kasik no fon! Hahaha jugak

pewaris jari hantu eh pewaris reformasi, pujian kamu terlebih sudah.. tapi kamu tahu, bukan semua orang boleh menerima manusia yang dulu kurang baik.. dan tak ramai juga boleh menerima kejiwangan tahap dewa.. renung2kan dan selamat beramal!

Sarah Mohd Shukor said...

ceh, perasan macho. baru je si pewaris reformasi memuji awk dgn kelainan yg awk ada. ni udah claim diri macho plak. haha. Am, sy ada 1 gmbr budak kecik yg serius klu awk tgk, awk akan kata dia boleh jd sumber inspirasi yg best. n bg sy, budak kecik ni, berpotensi utk jd cantik bila dia besar nanti =) dia sgt comel n kiut-miut. nah tgk. kasi awk senyum sorg2 hilang macho. haha.

Budak Cantik =)

CritiCalThinKer said...

aduhai sarah.. comel betol bliau itu.. senyum2 sampai senget2 kepala ni ha.. thanks sarah, siapa farhah ni? anak sarah ker? hihi ;)

Pewaris Reformasi said...

well, aku setuju pendapat kau.

aku rasa manusia tak boleh menerima org yang berpengalaman buruk dan terlalu baik kerana manusia tidak percaya kepada kesempurnaan.

apa itu kesempurnaan dalam hubungan? teka-teki ini yang manusia sering gagal menjawabnya.

bila aku suka bahagian2 tertentu dari perjalanan hidup kau, tidaklah beerti tidak mungkin ada yg aku tak suka jika kita saling kenal.

pokoknya bila aku menulis berusaha, ia adalah proses berterusan. manusia yg lari dari proses barangkali loser. yg sedia menanggung pedih proses jatuh bangun itu aku salute!

aku hidup tidak lama tapi melihat dan merasai kesakitan hidup cukup buat aku untuk memutuskan bahawa tidak semua hal kebaikan yg nampak poyo itu diada-adakan. ia mungkin lahir dari kesakitan hidup yg membuatkan seseorang pasrah bahawa kasih sayang dan sikap memaafkan tidak mungkin sama dengan kebencian mendalam.

bila kau belajar tidak membenci, maka aku suka. bila kau belajar menyayangi, menghormati dan menghargai, maka aku gembira. hanya itu dan aku tidak berlebih-lebihan.

kau mungkin laskar cinta! haha

CritiCalThinKer said...

hoih, dah boleh bikin satu entri dah komen anda itu.. ape barang laskar cinta, aku layan lagu 'kelmarin' by Zur Eda sekarang oke! hahaha..

ciKenit said...

hehe.
dah agak dah misti dak2 kecit.
kalu tak, takkan la kamu biar kan je kan?
nak kena pelangkung ngan gelpren??
haha.

Sarah Mohd Shukor said...

eh, sgt cekap ye nampak nama dia kat atas tu. hehe. dia anak seorg pegawai di kedutaan di sini. farhah johannese ;) wow. retronya dgr lagu Sur Eda tu =p dh lama tak dgr lagu2 camni. hehe

Sarah Mohd Shukor said...

*ups. typo. Zur Eda.

CritiCalThinKer said...

cikenit, kena pelangkung memang sakit *macam pernah kena la pulak kan..

sarahshukor, memang cute la die tu.. tapi sape dengar lagu zur eda lagi kiut wawawa

Pewaris Reformasi said...

lu sangat cool.

gua dengar lagu indie - munirah by sorrytheband :p

+ alleycats, tangga-tangga ke pintu bahagia...

mampus aku bila ustaz hasrizal baca, harus dia geleng kepala..

*maaf utk komen panjang..ia sekadar bebelan org bosan

Ainul Arina Madhiah said...

kat jordan, semua cover buku tulis semuanya gambar baby.. kenapa ntah.. orang sini semua macam chiam kot.. nampak baby je naik semangat.. hehe.. mehla beli buku sini banyak2 bawak balik sana.. kang boleh tengok puas2 setiap kali nk menulis apa2.. =P

Sarah Mohd Shukor said...

nak kata dia kiut la tu :| penyakit sebegini adlh sgt bahaya. boleh jd penyakit berjangkit jika tak dibendung. aishh...

CritiCalThinKer said...

ainularina, iye? waa bestnye camtu.. nak kirim kat chimul banyak-banyak lah.. gambar baby sume..

sarahshukor, penyakit berjangkit? biar betol doc? ish cane nak ubat ek? jap tengok dictionary.. heheh

A.i.m.i said...

woh, sgt pnjg semua comments di atas. oh, sy nk ckp ape tadi? ha. budak2 mmg kiut. apa kaitan? ahaha

Nadia Yuna said...

Dari awal saya dah boleh detect ia adalah kanak2 comel! Heh. =p

Kalau dapat kat saya budak ni. Saya geget2 dahhhhhhhhh. Isk. Geram sungguhlaaaaa =p

CritiCalThinKer said...

hish awak ni nadia, jangan le geget die.. syian nanti nanges2 kekeke.. takpe buadak tecik nanges pon still comel!