Wednesday, November 19, 2008

Penutup Kelemahan.. mungkin..

Hari ni semangat nak datang opis awal.. semalam cuti sempena hari lahir sultan negeri atas angin.. tiada mood untuk ke office. Pergi jalan-jalan sama rakan.. itu semalam..

Tadi pagi aku rasa sangat seksi. Minah saleh sorang ini asyik pandang-pandang dada ini dalam tram.. aku tak pakai butangkah? Eh round neck tshirt mana ada butang! Emm.. am I that sexy? Cih! Perasan lebih.. mungkin minah tu tertarik dengan tulisan di dada ini.. “Whole, mentally or emotionally sound”. Menarik aku rasa maksud dia.

Tapi pagi tadi juga, aku masih tidak dapat datang awal.. wallet buruk aku gagal dihubungi.. kalau telefon selular itu memang biasa tidak ketemui, minta kawan-kawan tolong miscall.. heh!

Selain itu, ada beberapa lagi masalah peribadi aku ini.. dalam banyak-banyak benda.. aku paling susah ingat jalan.. tapi kalau sendirian berkelana biasa memang aku sampai.. Cuma jalan mana.. rahsia. Jadi aku beli alathebatini semalam setelah berniat dari tahun lepas. Gara-gara menemani kawan mencari Flash untuk DSLR yang menjadi kegilaan remaja dan orang tua di alam maya pada ini.. ini dapat bantu aku senang pergi jalan-jalan!

Beb! Ko ade nampak tak Garmin Nuvi 250 baru aku? Ape tu? GPS baru aku.. Ko ade GPS ke? Ade.. baru beli.. Yang ko pegang tu ape? Haa. Naseb baik ko nampak.. saje nak tunjuk kat ko.. WHAT THE HXXX! Hahaha..

36 comments:

جيئكو جاوا @ Чикгу Жаве said...

bro!. minah mat salleh tu tgk dada awk bkn sbb seksi.

pssstt.. awk dh mandi belum gi keje tu..

hahahaha!

eamy said...

hah, da pakai GPS. hahaha!

Inah said...

waah..GPS!! kagum kagum :)

CritiCalThinKer said...

cikgujawe, sejuk la sini pagi2 hahaha..

eamy, aku nak pasang kat dahi amacam?

inah, janga kagum dulu.. sebab tak hebat baru kena pakai GPS.. huhu

Maryam Abu Ahmad said...

oo pakai GPS..

pakai intuisi lagi hebat. hahak!

kema said...

haha! xblh blah..
lenkali klon k bg kawan ko prasan, ko gantung la GPS tu kt leher..

xpon..like u sed la, tempek kt dahi.
sumpah sexy..
awwww~

muahahaa!

tom said...

gua sokong apa yg Cik Maryam cakap..intuisi lg 'A'..nak berguru jumpa Rambo..

ciKenit said...

Tadi pagi aku rasa sangat seksi. <-- aaawwwwwwwww.... *kelip2 mate* gile gedik ayat ini. hehehe...

aida said...

aku juga suffer penyakit yang sama..suke letak brg merata...kwn aku ade ckp..simpan/letak brg gune tgn kanan nanti bleh x lupe katenye..

xleh nak ingat jln satu hal lg..me pnh nangis2 bawak moto sbb sesat jln nak gi keje..

Rambo said...

woi woi petik nama gua pehal?!!
lu jgn buat tulisan BeSAr keCIk boleh?

errr..brape GPS tu kt sana?

CritiCalThinKer said...

mariam, pasal intuisi aku kurang powe r la kena ada supplement.. heheh..

kema, heheh menarek kan idea tu..

tom, bukan gua tak penah terai.. pengeras rambo kERaS sangat woo..

Ainul Arina Madhiah said...

haha~ chiam mesti shy-shy cat semalam dek kena tenung ngan minah tu...

isy, macam best je alat tu.. bolehla test mengembara dalam paip.. kalau sesat, hantar balik kedai.. =P

CritiCalThinKer said...

cikenit, hahah.. aku memang!

aida, naik moto kalu sesat gak memang menyedihkan.. ako rase kita kurang vitamin I kot.. kena lebih minum tongkat ali nih..

rambo, maksud lu gua ke tulisan besar kecik? entah gua tak perasan.. yang gua perasan gua seksi.. itu je. hahah. pandai cari, serat dua rat bulih jumpa la.. gua beli dua lebih..

CritiCalThinKer said...

ainularina, dalam pipe takde line kot chinul.. keskeskes..

l.i.f.e said...

erkkk...tanya ni. GPS tu pejadah? guna untuk kesan apa? kalau kat malaysia berkesan ke kegunaan dia?
*muka inesen*

CritiCalThinKer said...

life, Guideline Pemandu Sesat.. aku rasa la.. hahaha

Pewaris Reformasi said...

oh kita orang lelaki mungkin sering misplace barang2. aku dah seminggu tak pakai jam. pukul 12 telinga aku tekun mendengar bunyi jam tersebut, sial!

tapi kau jgn terkejut. Anwar Ibrahim pun sering lupa mana dia letak jam, haha

Nadia Yuna said...

Haihhh. Alat canggih2 cenggini kalau dapat kat saye mcm x berbaloi. Bukan apa. Saye ni pelupa lah amat. Benda kicik2 cenggini buatnye tertinggal kat mana2. Haruuuuuuu. Heheh =p

** Leh pinjam tak? Hah. Ade niat lagi tu =p

CritiCalThinKer said...

nadiayuna, thanks singgah di sini.. nak pinjam? bulih, tapi skarang tengah hack map malaysia.. shh jangan gitau orang..

ibnasad said...

Salam.

Tahniah atas pembelian GPS anda tu. Kalau sesat jugakkk taktau la aku kan :P

Dah ada GPS, so kau takde reasonsss utk kau tidak jalan2 ke rumah aku.

p/s:

1. Aku dah habis exam tadi. Stress Analysis & Design was proven to be the cause among students. Ada orang siap nangis lagi kat CATS tadi (T.T)

2. Aku memang buta jalan. Tapi masih survive dlm 2.5 tahun ni, tanpa GPS. Tanpa GPS :P

CritiCalThinKer said...

itulah.. last sem itu ari pon ada juga yang aku lihat menangis2 di wayville.. alhamdulillah aku tidak menangis..

Sarah Mohd Shukor said...

alahai. tak nak ngaku tak nampak. huh.

p/s: sy tak suka guna GPS. kadang tu kita jd kelam kabut sbb benda tu lambat warning kita simpang mana yg kita kena masuk. bikin sesak dada di atas jln raya aje. haha.

CritiCalThinKer said...

lagi bagus GPS tersebut lebih pantas ia bertindak saya rasa.. sarah dah nampak ke belum ni? hahaha

Sarah Mohd Shukor said...

GPS dlm PDA aje. nampak apa am? kalau nampak Nadia kt atas tu, dr td lg sy nampak dh. haha.

Sarah Mohd Shukor said...

info2. GPS tu stands for global positioning system la cik. huhuk.

Nadia Yuna said...

Isk la haiiih. Yang pi hack map malaysia pasai apa? humm, tp saya x kesah pun. Yang penting jangan hack map germany dan russian saya. hehehe =p

Nadia Yuna said...

Ohhh incik am.

Saya sudah khatam dari kulit ke kulit.

=)

AkiM said...

dude, gps agak2 berapa ya sekarang..??

CritiCalThinKer said...

sarahshukor, erk! bukan Garis Panduan Sesat ke? ahaha..

nadiayuna, emm salam kenal nadia *wink

akim, kalu lu refer komen gua kat abg rambo atas tu, harga die sekitar AUD2++, convert la dengan currency mana yang anda suka ya enchek!

Rambo said...

tu. nama kau tu. semak aku tgk. hahaha
shuffle skali!

CriticalThinker said...

oshit! jap2 aku tuka!

l.i.f.e said...

owhhh...makanya ia tidak berguna untuk saya. my sense of direction is very good. hehehe *senyum riak*

fathiyyah said...

owho,banyaknyaa perkataan teknologi yang sy tak faham..GPS itu apakah?

sy dtg kali ni nak mintak izin amik link blog ni..boleh?

CriticalThinker said...

life, aku percaya kamu memang orang bijak life.. tak perlu alat bantuan ini hihihi..

fathiyyah, Global Positioning System (GPS)ini digunakan untuk guide perjalanan kita. set ke mana lokasi tujuan, ia akan menunjuk arah ke kiri ke kanan sehingga ke destinasi. thanks link saye..

A.i.m.i said...

ah, kita ada 1 persamaan di sini..sukar mengingati jalan. kelemahan saya yang plg nyata!

CriticalThinker said...

o yea? GPS really can help ahahha..