Monday, April 26, 2010

Boleh kira surat berantaikah?

Maaflah kalau taipan kali ini banyak salahnya. Pakai contact lense. Lepas main bola tadi.

Oh ya. Main bola petang tadi adalah sangat meletihkan. Macam lepas tournament. Sedangkan main petang-petang saja.

Tak tahu apa bangsa mereka. Semua sama. Satu bangsa. Speaking macam Sucre dalam cerita Prison Break. Siap ada seorang team mate ni, rupanya sebijik macam Lincoln Burrow. Pun dalam Prison Break.

Main lima sebelah memang meletihkan. Bahasa Inggeris bercampur-campur bahasa mereka. Rasa macam bukan di negara yang biasa diduduki. Macam dekat Zuhal.

Aduh. Letih. Mari pergi mandi.

.
.

Jap.
.
.

Nak cerita. Semalam pergi ‘Apple Picking’. Perut kembung. Sebu. Orang Singapura pon tahu apa itu sebu. Sebab masa pergi rumah orang Singapura petang semalam dia kata dia tahu.

Orang Singapura ajak makan-makan semalam. Sebab semalam Anzac Day. Sebab laki dia bekas pekerja ketenteraan Australia. Sebab birthday laki dia jugak lagi tiga empat hari saja. Sambut satu kali.

Jadi hari Isnin jadi cuti ganti.

Isnin lepas Zohor, pemilik restoran terkemuka ajak datang rumah. Ada makan-makan. Lepas makan-makan, pegi main bola.

.
.

Lepas main bola, baca balik perenggan atas.

6 comments:

matadore said...

lepas makan-makan main bola?
tak rasa nak terkeluar ke isi perut?


hehe

p i j a h said...

hahahaha~

mengong sudah

thunbergia said...

hari hari cikgu main bola, kehh

salamm,

ihsan_huhu said...

besday laki dia tuh 2-3 hari seblom anzac day daaa

oney said...

banyak kali ulang sebab..sebab..sebab

laki cikgu kimia said...

matadore, xde lah. rasa sayang2 hei je.

pijah, kamu mengerti.

tun, :P

esan, teett. baik ko check kamus semula.

oney, kamu cekap!