Tuesday, November 17, 2009

Terkenang bergenang-genang?

Akhir-akhir ni kerja gua memang banyak cabaran. Pernah gua highlight di sini dahulu kalau memang gua ini kurang gemar berubah dari rutin penggunaan software. Tapi baru-baru ini, kerana ‘kekompatibelan’ software olskool yang gua pakai sekarang ini sudah sampai kemuncaknya. Lalu inisiatif gua adalah beralih ke software lebih advance.

Kelmarin. (bukan lagu Zur Eda). Semalam. (pun bukan tajuk lagu). Adalah hari-hari ujian buat gua. Cubaan untuk ‘menginstall’ Solidwork 2009 memangkin kepada proses restart berkala computer opis gua ini dengan frequensi lima kali setiap tiga puluh dua percent penyiapan proses installation. Ini boleh membangkit-ledakkan nafsu amarah!

Sementelahan juruteknik pengkomputeran opis gua yang bercuti panjang, segala permasalahan berkenaan komputer adalah melalui komunikasi atas talian. Orang bercuti. Gua paham. Maka itu pekerjaan gua kali ini sedikit terganggu. Malas membebel panjang lalu gua layan gambar-gambar lama.

-PIC REMOVED-

Sikit oke mood gua hari ni.

21 comments:

balqissy said...

cantiknya cekgu kimia ^.^

eyena said...

ha'ah la lawa sungguh isteri kamu..ehem2 kembang berbakul2 laa tu! hahaha

oney said...

indahnya ciptaan Tuhan.

laki cikgu kimia said...

balqissy, salah paham x ni. gua bukan cikgu kimia. :P

eyena, jangan ar.. ketat dah suar nih. hahah.

oney, alhamdulillah..

Jard The Great said...

hehee... melihat gmbr tersyg stress bole ilang..

pijah@hakuna said...

ohlolololo..ciann die duk berjauhan. balik la keje kat mesia.

laki cikgu kimia said...

jard, tu la the best cure kan?

pijah, x]e, bini da nak dtg duk sini sket lg nih. yeahooo!

n@m@n said...

weh..dh nk cuti sekolah..

budak sekolah hepi..


ko hepi gak kansssss!!!

yginsaf4 said...

lawanyerrr.. ehehe

ihsan_huhu said...

aku pon nk join org2 puji bini ko gk.

fuih cun siot bini ko aku usha nih!

amacam bertambah x nafsu amarah ko?

laki cikgu kimia said...

naman, kuasa dua!

en me, lame seyap je.. bz ker..

ihsan, sikit. :P

imHepPie said...

besh gila bley hanimun nnti...

مريم أبو أحمد said...

tu la kekdahnye bergambo banyak2 kan.. hihi...

uh! lambat juga cikgu kimia sampai ye... jangan nangis raye sorang2...

*yeay! dah sampai rumah tapi malas nak berblog dah*

laki cikgu kimia said...

imheppie, hanimun selamanya kali nih. :D

maryam, gitu ler gaye nyer. haip! jangan malas2 dik! :P

Mr PenyuBiru said...

dah tiba masanya kamu request pc dgn teknologi terkini kut. atu mungkin juruteknik baru ke.hehe

f.a.r.a.e said...

wife ke??waa...cun2.jaga leklok

laki cikgu kimia said...

penyubiru, dengar2 sumer dapat laptop plak pasni. yeehuuu!

farae, tengah jaga ni hah.. huhuu.. :P

CIKGU ZAM said...

banyakkan bersabar, yang penting laksana tanggungjawab dengan sebaik mungkin. Pasti bahagia menjelma

cottoncandy said...

uiks
best btol ckgu kimia dpt g overc
haha
erm
nt kt sn cgu kimia dk uma j la ey?

laki cikgu kimia said...

cikgu zam, insyaAllah..

cud, die kena gi klas, blaja master. (at least) *tegas

hafira hadear said...

boleh sy join? kukikukikuki!