Wednesday, August 19, 2009

Kuruuusus buat gua kerja cepat..

Gua ade kuruuuusus lagi tadi pagi. Terrrrlambat masuk sket. ‘Aunty’ yang organise tu rupanya masih kenal gua. Sah-sah minggu lepas gua jumpa dia kat opis gua sembang-sembang. Yang gua ingat dia kongsi cekelat kasi gua yang mak dia buat. Rupa-rupanya mak dia ada kompeni kat sini. Makcik Monica memang baik. Sapa ingat nama gua, considered orang baik.

Tadi gua tak join kuruuusus tu sampai abeh. Baguih punya perangai. Masuk lambat nak abes awal plak tuh. Gua ada keja sikit nak buat. Dah elok-elok gua bajet semalam adalah final meeting sebelum gua balik cuti panjang, bos gua jadi semangat gila plak nak result itu ini. Oke gua kasi can. Hari ni gua siapkan esok lusa jangan kacau gua nak layan muvi.

Oh Jumaat ni meeting lagi. Takpe keje baru order semalam dah pun gua siapkan. Sekali lagi gua ingatkan, esok hari layan muvi gua, jangan kacau!

Isnin depan pon ade meeting lagi. Gua dah bajet ape isi meeting tu nanti. Mesti nak bincang penamebende yang gua nak buat masa cuti nanti. Eh bos gua nih, gua nak cuti sibuk pulak lu nak tau activity gua. Jangan risau, balik cuti ni gua jadi manusia paling produktif kot! Maksud gua buat research..

Gua sebenarnya dah save siap-siap keje gua dalam pendrive nih. Jumpa PC mana-mana, senang buat keje. Idea plak selalu malu-malu, nak datang plak tak kira masa. Sedar-sedar dah terrsiap plak kat sini. Gua singgah kejap branch opis gua kat city nih. Tenet laju. Mata pon cerah.. Opss..

Sudahnya gua bizi menaip kat blog pulak. Cet!

11 comments:

pB said...

Tak kisah buat kerja kat mana pun , asalkan kerja tu siap

maryam abu ahmad said...

buat la ape2 pon.. kalau tak siap, takleh jumpa cikgu kimia pulak.. ade yang meraung~ haha

n@m@n said...

nk bz body sket..cikgu kimia tu kt mesia ke???

laki cikgu kimia said...

pB, kan kan?

maryam, dah siaapp wewit! *lega

naman, kenapa begini soalannya? *pelik

Inah said...

amboi2..motivasi sbb nak bercuti yea..bagus2

ihsan_huhu said...

byk gle meeting

laki cikgu kimia said...

inah, after steep matovativation drop woooooohh!

ihsan, banyak nak dibincangkan agak ea..

DrSam said...

Aunty Monica kalau bagi lagi cokelat kat kita semua ni mesti lagi baik ;)

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

hurin said...

Salam...chi am lama xdatang menjenguk. anyway, since dah tukar blog, xdapat lawat blog kawan2 lama. ini pun transit blog CJ baru smpai sini..

rindu pulak nak panggil CT, berbanding chi am.

kirim salam ur wife, selamat menyambut ramadhan :)

laki cikgu kimia said...

DrSam, heheh betol2..

Hapi, welkam..

hurin, insyaAllah.. selamat beribadah Hurin.