Friday, July 17, 2009

Pilu di hari Sabtu

Ada satu ari tu lepas setelkan urusan insuran kesihatan bini gua, lepak-lepak dengan opismate lebih kurang, gua pon balik naik bas.

Naik bas lah, sebab nak pergi city ade apointment dengan Justice of the Peace. Kebetulan ada sorang mamat melayu ni, ala yang gua selalu pegi umah dia sebab nak pinjam movie melayu tu. Iya. Ada masanya jiwa gua memerlukan cerita-cerita sedemikian. Kisah-kisah permainan perasaan camtu la.

Sembang punya sembang, die dah tercadangkan aku satu cerita yang dok hangat sekarang ni. Dalam YouTube. Nur Kasih tajuk dia.

Cerita dia keislaman sikit, dia mula bercerita. Ada satu famili ni anak laki dua orang. Sorang dok kat mesir, sorang kat ostelia. Pastu member gua ni cakap, dia ni macam ko la sambil tergelak.

Ini boleh bikin rasa ingin tahu gua mencanak-canak. Balik je, gua terus layan.

Siot. Mamat ni dikatakan sama dengan gua? Cis. Daun-gred. Heh.

Mana ada mashuk. Mamat tu sosyel. Sedang gua orang baik-baik. Ehem..

Mamat tu hensem, gua?.. dush-dush!

*

Asal dok negara arab je baik, asal dok negara omputih je nakal. Malas ah cani. Diskriminasigoreng!

*tak suke tak suke pon sampai episode lapan gak gua layan huhuuu sedih wooo!

26 comments:

CJ said...

tak setuju. bkn semua dok negara arab baik. perangai mcm setan pun ade. huhu

bess ke nur kasih tuh?. mls nk tgk sbnrnya. haha

DaliaLiyana said...

org baik tak ngaku diri baik bro..hehhee.....gurau je..yang penting kite tahu bezakan mana baik..mane tak...

Inah said...

baru nak hujah benda yg sama..hohoho..kalo duk aussie ni di cop budak jahat le..aku pun dipandang sinis masa balik umah ari tu..

:(

laki cikgu kimia said...

cj, heh.. kita geng.

dalialyana, btol2.. er.. saye memang baiklah.. betul2 kejadian ni.. huuu

inah, kalu inah pon jahat, abislah.. xde la budak baik dah dalam dunia ni.. hummm..

lili11 said...

Kalu diskriminasigorengkampung tak per gak! Kalu diskriminasigorengcina ... syusyah gak!

Precious

cottoncandy said...

Mamat tu hensem, gua?.. dush-dush!
(dush-dush 2 elabor8 sk8)he2

hahaha
smpi ep.8 tuh...,,
errr
cud xpna tgk lg...
adesz~

Chekgu BaniHassim said...

ye laa...
aku tau, ko ngn mamat yg dibandingkan tu macam "jauh panggang dari api"..
atau
"ko ibarat gajah, mamat tu hanya semut merah..."a

kan??

ihsan_huhu said...

hahaha.. layan2

bes gk usha adik nur tuh. kawan die kat ui tuh pon ok.

laki cikgu kimia said...

lili11, heh.. terlebih kreatif kamu ni hii

cud, dush-dush = sangat ensem, nsem sikit dari dia, ensem tahap gaban. sila pilih ikut citarasa anda ;)

chekgu, oke first skali aku nak tanye, ade x gajah ensem? wawawa

esan, cih layan gak. hahaha

pijah@hakuna said...

cite tu bes owh. haha layan............. bagus le mlaysia bykkan citer centu siket.. sedap mata memandang

Nadia Yuna said...

waaaaaaaaaaaaaa

cite nur kasih memang best. mase mula2 episod pertama cam tak nampak je cerita ni best. bile da ikot lama-lama, fuh. sedih betol

kesian wife die =(

minggu depan punye macam best. wife die yg baik tu terjumpa wife die yg kat aussie tu.

tak saba nak tgk nexweek punye

** tak semua dok neg omputeh tu jahat, mymy dulu dok neg omputeh ape. haha. tetibe back up orang lain. sory tuan blog. beta mengundur diri.. =p

arsaili said...

salam...baik jahat seseorang tu bukan letak mana duduk dia..ada org menjadi lebih baik bila duduk di negara bukan Islam..dan ada org jadi lebih jahat bila duduk negara Islam...semuanya terpulang kepada individu..nak jadi jahat atau baik...ehehehe

maryam abu ahmad said...

saya gak malas nak tengok walaupun adik saya dah promo kt blog dia...

laki cikgu kimia said...

pijah, crita kita memang cani.. membuai2 perasaan wuwuuuu

nadia, tu la kesian wo bini dia.. ~oh nur kasih~ (iklan) huhuu

arsaili, wasalam. see? i v told them so many times. heh!

maryam, try la tengok.. cam saye ni ha. dah terjebak huuu..

Ainul Arina Madhiah said...

salam

erm, i don't think so. Kalau semua baik-baik belaka di JOrdan, takdelah saya tensen duduk sini kadang-kadang.

Betul kata orang di tanah Arab lah banyak munculnya nabi-nabi kekasih allah, tapi jangan lupa bahawa dari Tanah arab juga datangnya firaun, kaum nabi lut dan banyak lagi contoh manusia yang dilaknat allah.

oney said...

yg peliknya

laki cikgu kimia ni terasa apsal?
hahahaaaa

Rambo said...

apahal lu dah tulis macam budak2 konon-konon urban? Sosyel bagai.

oh please. macam pak aznil dah kau ni!

laki cikgu kimia said...

ainul, betul daaa kata kamu itu.. diorang ni la.. bising! :P

oney, ntah! x pasal2 die plak yg perasan. *gimmefai

rambo, lu bilang gua ini prematured ke hape ni? cakap malam selak2 dulu bai.. huhuuu

cottoncandy said...

hahaha
cm2 rp nye...
ssh lak nk plh...
adessss la~
o_0

yginsaf4 said...

layann jerr.. ehehe

a.b geldofg said...

yg pernah duduk kt negara2 bkenaan je yg tahu
baik ke buruk

akirasuri said...

Hahak! Bolehlah cerita tu..

Rambo said...

tgk cakap BAI dah. Banyak baca blog dak sekolah ni.

laki cikgu kimia said...

cud, mencabar kan? heh

en me, zass!

abgel, haa ye kan? aku tau kamu..

ati, layan abis oke! hahah

rambo, chill la bro.. walo xleh tunjal2 dada langit dah.. huh!

A.i.m.i said...

btol2. asal dok negara omputih je nakal..kan? padahal kat melesia tu pon ramai yg nakal jgk. hahaha.

laki tu pon kat osterelia. =D

x sangka pemes gak cite nur kasih ni......

laki cikgu kimia said...

eh ko pon terjebak? hahaha