Monday, December 22, 2008

Tahniah kepada model graduasi..

Sang cameraman perlu bersiap lebih awal pagi tadi, agak mencabar kepada beliau kerana biasanya beliau bersiap kira-kira lapan tiga puluh dipagi hari sebelum ke office. Bersiap lebih kurang, lalu menaiki tram ke city. Terlalu awal. Jadi pergi sarapan. Tiada roti canai dan teh tarik di Billy Baxtor, jadi café latte dan fish n chip jadi habuan.

Terus ke Elder Hall, tolong rakan-rakan memakai jubah dan sebagainya.

Masuk ke Bonyton Hall. Semua graduan dan ibubapa mengambil tempat duduk. Beberapa lagu dimainkan secara life. Sang cameraman berjaya merakam ini. Sebahagian dari Australia National Anthem kalau tidak silap.

video

Majlis sangat pantas dan sistematik. Beberapa gambar model tersebut telah berjaya dirakam. Tapi sang cameraman merasa sedikit gusar untuk mem'publish' gambaran beliau tanpa kebenaran. Maaf pada yang tertanya-tanya; siapakah hero cerita graduasi ini.

*

Puas dengan makanan percuma ihsan dari hero tersebut, kami berdua kemudiannya terus pulang menaiki tram. Maka tanpa membuang masa, sang cameraman TERPAKSA men'capture' gambar beliau sendiri untuk dimuatkan dalam dalam entri kali ini. Sekian.

-PIC REMOVED-

Sang Cameraman



p/s: sejak akhir-akhir ini penulis agak suka meletak gambar sendiri dalam entrinya (walaupun hanya bersifat sementara). tapi suka hati beliau lah kan, blog beliau. c",)-.-..

36 comments:

kem said...

yeah! pic harus diletak smntara je..
same lah kite..gimme 5!

p/s: nebes tu psl haku aritu gi jmpe mak CK..
wuwuwuw..

haha

SyAhiRah LaLAla said...

rasa bersemangat sama dgr national anthem mereka.oh apakah?

Inah said...

waah...cameraman yg machoo...kalah org bergraduasi :P

next time iced mocha kat coffee club yea :D

chi am said...

kem, haha.. amacam berape bintang dapat? wawawa

syahirah, cube jugak nyanyi2 same.. cam sumbang la pulak ihihi

inah, itu le kamo bizi sangat. ;) lenkali la banje saye kekeke

pink_butterfly said...

hmm, cm da x ssuai letak 'aku lbh suka tlindung' kat ats tu... hihii...

alamak, terasa la pulak, enchek chi am marah ke si rama2 ni slalu letak CT? jgn la marah, penunggu guaaa.....=p

chi am said...

maksud sebenar terlindung itu.. terlindung..

Sarah Mohd Shukor said...

Tebalnya spect ya sheikh...

chi am said...

itu la orang kate jangan tengok tv dekat2. degil..

n a r d indie winkie said...

mestila. dah jadi cameraman mesti kena publish gmbr sendiri jugak kan? ahaks..

N a b i L said...

Haa cool hang ada goatie.Any tips on how to jaga goatie.Thx a bunch =)

chi am said...

nard, sekali sekala dibenarkan ahaha

nabil, aduyai.. cemane ha nak jage? ako pon tatau.. tempah kat kedai je kot kuakuakua

N a b i L said...

eh dude, add me kat ym la...bleh penuhkan ym list.plus, networking is good nowadays

ym id : nabil_mohammadazmi

Maryam Abu Ahmad said...

oh sarah, saya punya lagi tebal! hehe

blog sendiri adalah tempat untuk menggelemerkan diri sendiri.. tepek je lah. :D

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

uhuhuuu...ingt kan sape la chi am ni...rupenye...CT...;p

go goo chi aMmm !!..;D

pu3 zyranee said...

wey lawa spec kameraman!

banat @ saffa @ hazwani said...

salam...now me know nape tukar to chi am.haha~CT jugak yeang manis bunyinye:)

bila chi am mahu bgraduasi?

YeLLoW heRbiE :) said...

HUaaaaa! Saya pon nak ade kat adelaide time graduation!! Huuu, sedih, membe baik grad takde kat sana.

Pewaris Reformasi said...

kamu terbaik. tahniah!

JatBee said...

mmg xdinafikan hensem!

fathiyyah said...

wah,bro dilantik jadi cameraman ke?
syoknyaaaa

wahaaa,kamera mesti yang besar warna hitam macho2 tu kan?

*bro,bila la bro nk link kan sy? ;)

hahahaha...

chi am said...

nabil, oke i will i will *siap2 la, ako nak tanye solan kesihatan banyak2 heheh

maryam, tebal ek huihuihui

mistakenidentity, saye le nih.. taraaa..

chi am said...

pu4 zairani, mekasey2 wewit!

banat, saye taget siapkan pojek awal. kalau tuhan izinkan 2010 kot..

yellow herbie, itu lah kalu tak mesti anda jadi manusia ketiga ensem di sini semalam huhu..

chi am said...

pewarisreformasi, terbaik celah mana wei hikhikhik

jatbee, jangan la wei.. *tinge dah merah

fathiyyah, TERlantik kot. egege.. owh nnt saye link kan.

fathiyyah said...

owh,bro kah org adelaide yg dtg 'rumah' sy?
ikut suka bro la mahu link kan atau tidak.ish,entah apa2 aja sy ni

;)

chi am said...

alamak *lariiii

A.i.m.i said...

spek tebal nih suka tgk tv dekat2 ke sbb belaja kuat sgt? hahaha. 2-2 pon bole.

lorr..tak dapat upload gmbar model sebenar pon, mencapub sendiri pon jadi lah ya. hehe.

*cantik kemeja belang2 itu. heee

chi am said...

bukan niat capub pon.. tak lame ako delete la pic ni..

arsaili said...

salam..uiks hensemnya ..bole buat calon adik ipar..ahahaha

Ainul Arina Madhiah said...

ayat terpaksa tu yang tak leh tahan. =P terpaksa dalam rela ek? hehe~ siap ada nama SANG lgi.. mahu jadi pelapor tv zaman kesultanan melayu melaka kah? hehe~

chi am said...

arsaili, hish manade.. biase aje.. cume pakai syampu uhuhu

chinul, ade tv ke zaman kesultanan melayu melaka chinul? ihihi

::SRISUFI:: said...

salam kenal che am...

sangat suka lepak kat sini...
salam kenal yer..
sri nak tuka link boleh kan...

chi am said...

salam kenal. boleh2 jemput2. tambah nasik tuh. :)

Sweet Thinker said...

owh cik CT sgt hsem. ppuan hawt kat luar sane. grab la cpt2. heheheh!

chi am said...

ade2 je ko nih ST ek..

ainishamsi said...

salam, nih grad sesi pagi ke petang nih? agak depan jugak tempat duduk ko.

chi am said...

belakang undergrad.. masuk awal dapat la dok depan sket.. nak tolong kawan2.. best gak!