Sunday, December 28, 2008

Azam tahun baru 2009..

Submit at least one journal paper and two conference papers.

- jadi tak boleh main-main sangat, rilek jangan lebih-lebih, kena fokus, kena rajin pegi office, baca papers, summarize, tulis semula, tak paham ko tanya.

- fahamkan simulation concept, run the existing computer models, compare which method provide max heat transfer, even according to literature review, there should be sphere with matrices, but validate them mathematically, find the exact dimension and material properties. baru boleh keluar journal paper.

Menjadi dua

- menukar cara fikir untuk dua belah pihak win-win.

- jangan selalu gamble nak buat keputusan, minta tolong tuhan selalu, berserah bukan gamble, ingat: ramai orang sayang kat ko. jangan biar mereka risau.

- belajar cara bergaul.. err.. maksud aku bergaul lah.. korang fikir ape! public relationship maksud aku, kena pandai jaga hati orang-orang lebih tua.. mak ayah belah sini belah sana.. adik beradik belah sini belah sana.

- belajar cara dengar pendapat orang, dengar je.. terima tak itu hak ko.

- jaga peribadi dan sahsiah.. ingat jadi ketua keluarga bukan main-main. bakal anak perempuan kembar kau tu, didik baik-baik biar jadi solehah. eh.. dah jauh sangat kau fikir ni. ade rezki tuhan bagi oke.

- rumah kereta dan barang hiasan itu satu sumber kebahagiaan.. diorang tak cakap.. tapi ko kena faham sendiri lah.

Compress

- ko tak sayang ke stok levis ko.. faiowan, engineered n black tu ko nak tengok saje? Ha tak reti-reti nak kuruskan badan?

- Makan banyak tu aku tak salahkan ko, nak buat camane dah itu hobi ko, jaga senaman la. sekali-sekala takpe balik opis awal.. pegi main bola dengan kawan-kawan sana. Familyman pon perlu sehat zahir batin what.

- Jaga tidur ko.. ikut time.. sekali sekala tidur lambat takpe aku maafkan.. tapi make sure esok nye cuti, so ko boleh rehat.. aku paham ko baru kawin. Banyak overtime.

- Makan sayur aku kata. Makan sayur. Tak payah tunggu nak masak warna warni baru ko nak jamah sayur. Ko dah besar am, bukan budak-budak, makan kena warna-warni. Tukar sikit cara fikir.

Tak cukup azam ko banyak ni aje am. Nanti update lagi, tak semestinya kena tunggu akhir tahun baru nak buat azam kan.

33 comments:

pink_butterfly said...

waah, bnyaknya azam tahun baru enchek am... smoga tcapai ya... hihii~

Chekgu BaniHassim said...

mcm budak kecik je tak makan sayur..
ko mmg target nk weight down la nih??

bulih...aku rase ko tak gemok la...
berisi sket kut...

semoga gigih berusaha utk resolusi tahun baru ni laa...

kem said...

azam aku satu je..
makan till u drop.

hehe

ab geldofg said...

smuga tcapai hehehehe bnyak tu

chi am said...

pinkbutterfly, tige je geng.. yang lain tu cara-cara kan.

chegubanihashim, keskeskes ye ke cghegu.. macam kamu kenal je haku kikiki..

kem, wah betol punya azam tuh!

ab geldofg, usaha itu tangge kan.. ;)

ihsan_huhu said...

compress bang.. at least kasik r expansion rate tuh low sket

fathiyyah said...

'kena pandai jaga hati orang-orang lebih tua.. mak ayah belah sini belah sana.. adik beradik belah sini belah sana.'

uish,mmg dah dekat daaa tarikh bersejarah nii..hihi

bro pun tk makan sayur? sebijik perangai orang yg sy kenal..
haha

en_me said...

salam awal muharram abang am itteww..

chi am said...

ihsan, sahaja aku sahaja aku.. niat ni ha.

fathiyyah, "orang yg saye kenal?" sape ni.. cakap cepat! :D

chi am said...

owh, enche me! salam hijrah..

Inah said...

ayyaks..ko x makan sayur? makan vit c beb..

JatBee said...

aku pon xsuke makakan sayur am..so aku replace buah instead of sayur..huhu..

kite gang la am, aku ade 2 engineered, 1 501 dan 2-3 helai lg ape bende tah..:D

chi am said...

inah, aku makan sayot.. tapi kalu hidden dlm nasi or roti. kalau gulai sayur kena warna terang or warna warni huhu..

jatbee, gimme five! jeans suma pon da ketat2 cane? sayang la..

banat @ saffa @ hazwani said...

haha~lepas ni seme sayur2an kene blend la incek am, biar xnmpak

erk, xterbayang rasanya sawi yg di blend!

N a b i L said...

Takyah byk byk azam.Satu or dua dah cukup kut. nway, all the best =)

JatBee said...

tu laaa, ko kene start jogging dah la am..huhu

chi am said...

banat, ish tak lalu pulak nak bayangkan..

nabil, tiga kira oke la..

jatbee, tengah la ni huhu..

aida said...

salam muharam encek am..

kuruskan badan eh..bila sudah menjadi dua..proses kuruskan badan itu agak sukar la encek am..kerana kamu akan menjadi food tester memerangkap tukang abiskan makanan yang setia..btw..keep on doing exercise..

Nadia Yuna said...

Incik am. jangan lupa jemput ye. hehehe =p

by the way.

saya juga mao kurussss!

waaaaaaaa =(

Nadia Yuna said...

jap jap jap

lupe..

mcm budok2. tak makan sayoq! hehehe =p

nak kene siap rotan panjang.

chi am said...

aida, itu memang cabaran utama sebenarnya kan..

nadiayuna, petang ni jogeng ea? tempat biase.. hihih.. rotan? *lariiiiiii smpi kuros

Ainul Arina Madhiah said...

macam budak kecik je tak makan sayur.. he..hehe.. ni mesti dulu pernah kena paksa-paksa makan yang hijau2.. sapa tak makan sayur, dia tak leh jadi kuat macam popeye.. =P

chi am said...

saye makan la saye makaaaan.. cume kene ade carenye.. mak kate kalu nak pandai, kena makan sayur selalu heh!

Sweet Thinker said...

bkk la komen artikel terbaru tue. ttg figura tubuh. peh. mmg lelaki camtue. hoho!

chi am said...

heh, ngomen di bawah pula kamu ya hihih

eamy said...

azam pertama tu myb sama kot
hahahahaha
publishing weh!
dang!:P

chi am said...

heheh aku baru tahu kamu ini juga rupanya penyelidik.. selamat maju jaya eamy!

Sarah Mohd Shukor said...

Am, semuanya mantap. Meliputi semua aspek. Saya doakan daripada yang atas sekali sampai yang sekecil-kecil perkara yang awak tak tulis kat sini, semuanya tercapai.

chi am said...

terima kasih sarah.. terima kasih atas doa kamu. kamu juga begitu juga hendaknya, semoga bahagia selalu.

eamy said...

alamak identiti makin terbongkar
la la la :P

chi am said...

keskeskes.. klako lak kamo ni eamy ;)

::SRISUFI:: said...

salam chi am..

sowi ye if PHD tu sebabkan sensitif hehehe.bukan ape...gangguan demi gangguan sangat menyesakkan fikiran...dah byk kali diuji sebegini...tp kali ni tak kan serah kalah begitu sahaja...yang saya risau tanpamana ini org yang sama sejak dr dulu hingga skrg...


huh...

btw...salam kenal...saya suka gaya penulisan anda

chi am said...

hihih.. saye memang pernah dengar definisi phd sedemikian.. biasenye ade nada gurauan di situ.. biasalah, bak kata kawan2, blog hebat memang ade stalker.. sabar je lah..

salam kenal juga :)