Tuesday, November 11, 2008

Kucing dan ikan!

Kalau aku bawa seekor kucing melayu jantan, pastu aku kahwin campurkan dengan kucing Aussie betina.. mesti anak die cumil kan? Kata kacukan..

Pastu mase anak die balik Malaysia nanti.. speaking pon mesti ade accent n slang Aussie sket.. pastu kucing-kucing tempatan mesti cakap, “Alah poyo la tu, speaking konon!” hahaha

Terfikir; kamu orang rase bahasa kucing Malaysia dengan kucing Australia sama tak?

**

Tahukah kamu? Salah seekor binatang yang namanya bertukar2 mengikut tempat adalah Ikan Betutu @ Ikan Bandaraya.. kalau di ipoh, ikan ini dipanggil Ikan DBI, kalau di Kota bharu Ikan MBKB, kalau di KL Ikan MBKL.. multiple identity disorder ke hape ikan ini?

p/s: hari ini hati sungguh senang!

20 comments:

aida said...

ikan MBKL ke ikan DBKL ar

kema said...

ko kerepek pe ni enchek am?
haihh..

bgs la hati kau senang..
ape lg, moh le blanje haku big mac.large. nk air milo.

trimas~

fathiyyah said...

oh,mengapakah hati senang?

wahaaa,tak tahu pula binatang pun boleh tuka mcm2 nama..setahu saya orang tuka nama ada la...

p.s: dua kali sy hanta komen kat sini...

CritiCalThinKer said...

Aida, entah la aida.. haku pon tak sure.. tapi kalau aiDa tertuka aiMa.. memang haku tahu.. apetah aku merepek! Yayeeeeey!

Kema, big mac memang mengiurkan.. tapi di sini tidak halal.. dah le kecik, tahapahape je tau..

Fathiyyah, orang tukar nama memang ramai.. eg: criticalthinker jadi incik am. :)
selamat datang kali kedua kepada anda fathiyyah! hidup mesti hepiiieee! ngeeyaaahooooo!..dot com

Sarah Mohd Shukor said...

Am, di Kremlin ada satu stream yg rentas tgh2 city center of moscow ni. ada ikan dlm tu. ikan karp tp sy panggil ikan kremlin. teori awk betul.

- G O R O - said...

Salam

Traumatic Disorder aku macam ni.

CritiCalThinKer said...

SarahShukor, jom menari nak? saya tengah hepi nie hihihihi.. tam tam taram tam!

Goro, lek lu bro, jangan trauma2.. ni ko ni dah menjalankan tanggungjawab seorang suami ke belum ni? haaa!

Rambo said...

weh. lu mmg thinkers la. gi baca buku-buku Nieche, Albert Camus ngn Sartre sana hahaha.

mmbe gua pun pnh pk lebih kurang cm ni yg berbunyi; org melayu boleh nmpk hantu cina or india tak dan sebaliknya?

soalan ni aku fikir sampai jepun lu tau!!

CritiCalThinKer said...

rambo oso de thinker, walawey! sampai jepon ko? idea aku maseh tempatan lagi ;)

Sarah Mohd Shukor said...

erm.. sy fobia dgn org ajak menari. sbb kesudahannya org yg mengajak tu sebenarnya gay. tp sy percaya awk tak. haha. eh, ini tak tipu. ini kisah benar di dunia blogging. kisah setahun yg lalu :| tam tam taram tam~

Ainul Arina Madhiah said...

haha... chiam, kat jordan tak wujud lagi ikan tuh.. meh pos sini satu! kita tengok dia jadi tak ikan MBI(majlis bandaraya irbid)... hehe..

*eh jap, orang takde aquarium.. mana nak taruk? dalam sungai takleh sebab kat jordan ni tak wujud sebarang sungai, longkang, parit dan adik seberadik dengannnya.. semua israel sapu.. nak taruk mana lagi ek?

CritiCalThinKer said...

SarahShukor, gay? mintak simpang.. geli lah! yek

AinulArina, ape kate bela dalam botol.. tapi nanti bila dah besar mesti die sakit pinggang sebab asik duduk je hihihi..

ana_jundullah said...

slm ziarah.. wwwsaifqistina.blogspot.com

CritiCalThinKer said...

ana_jundullah, salam ziarah.. ahlan wa sahlan!

jatbee said...

pergh, kalo kucing saya dari russia bagaimana kah? boleyh survive nya lah..hahaha

CritiCalThinKer said...

kalau russian, emm.. long legs.. *imagine hahaha

Sarah Mohd Shukor said...

eii am. apa je la yg awk bayang tu. kucing si aizat tu debab amat n kakinya pendek. haha.. ada gmbrnya di fs sy. yg didakwa selalu kebosanan kerana ketiadaan kucing jantan. huhu.

CritiCalThinKer said...

olo syian nyer tucen temok tier tu.. meh syini shaye tubit2 dier! adakah jatbee mengekang kehidupan sosial kucing beliau? akan saya fight kes ini!

Nadia Yuna said...

Saya ade gak bela ikan bandaraya. Dari besor ibu jari sampai besor lengan! Endingnya ikan tu kena seluk dengan sape ntah. Cari2 dalam Tempayan dah takde. Heh. geram sungguhla haihhhh.

** orang kate kawen campur anak bijok! Mesti anak2 kucing tu nanti bijok2 kan?

CritiCalThinKer said...

kekeke.. camtu sekali kamu fikir nadia ye.. nah Cute Thinker Award untuk kamu!