Monday, October 6, 2008

Terdampar Di Pelantaran..

Jadi mulai 5 Syawal itu, aku terlantar di bilik ini..


Apa berlaku? biasa.. ujian.. Terakhir kali ini terjadi adalah pada 4 atau 5 tahun lepas aku tidak pasti.. tapi itu kaki kiri..

Dulu..
Kepuasan memecah masuk Sk8Park baru itu memang sangat hebat.. waktu itu masih budak-budak.. panjat pagar masuk.. ride sana sini.. sangat happy.. tapi sepertimana biasa.. 'BasictrickJatuhNgeri' itu adat.. terbaringlah kau di situ lama-lama.. lepas itu panjat lah pagar itu untuk keluar.. hah.. baring lagi di situ lama-lama.. lepas itu pulang..

Balik rumah mak saja yang ada.. potpetpotpet rencah kehidupan.. tetap sayang sama emak! (sampai sekarang rasa rindu leteran ibu).. hantar ke hospital.. wheelchair.. jumpa doctor.. "Haa.. extreme yea? Bagus!"..

Sekarang..
Rehat-rehat saja.. kata RAH's doc itu, within one week boleh sembuh.. Anterior Talofibular Ligament itu, perlu rehat juga.. jadi dapat beberapa accessory untuk bantuan berjalan.. Esok mahu pergi office, harap-harap bangun pagi sudah boleh jalan seperti biasa..

Amin Ya Rabbal A'lamin..

Tuhan, aku tidak marah.. aku tahu dosa aku.. jadi balasan ini aku redha, cuma aku lemah, minta tolong sembuhkan aku cepat.. aku ada misi..


*

Terima kasih tuhan..

17 comments:

Sarah Mohd Shukor said...

salam. oh. kisahnya gering juga ye. in 1 week time insya Allah u'll be back to normal. tp yg kali ni sebab apa pula? extreme lg? ke ada sesuatu yg terjadi? syafakallah. semoga cepat boleh berjalan tanpa alat bantuan semula.

--esok mahu pergi office? kerja atau belajar di sana? musykil sikit.

CritiCalThinKer said...

oh, saya menyelidik di pejabat.. rata-rata di sini dipanggil pejabat saja.. hari ini makin oke, harap esok boleh berlari..

mazlee said...

bro,byk kan amalan ibadah... walaupon bukan di bulan ramadan... kurangkan bermain... hehe.... cepat2 le kawin... abis cite... hehe...

noor.shaheeza said...

oh. post yg santai dan sgt menarik.
suke pulak baca.. hoho.. *big grins*

nkecik said...

weh am apsal? orait ak? jgn men bola lg smpai baek

aidabdulatif said...

wah..ngapa in kaki kamu ini?? rehat enak2 ya..

CritiCalThinKer said...

mazlee, akan aku cuba itu: banyakkan ibadah dan cepat kahwin ('.-)

noorshaheeza, trimas..

nkecik, oke.. baek kak n..

aida, post kali ini benernya aku tuju in untuk kamu dong.. agar kamu datang sni terus sama laki kamu.. kira macam honeymoon la, in advance..

Rambo said...

oi
pehal lu ni?
lain kali before main, warm up dulu oke?!

CritiCalThinKer said...

rambo, sudah bebarapa kali ingin ku sampaikan kisah ini pada kamu, tapi kamu sibuk.. lagi-lagi hari raya ke tiga itu.. ;)

aida said...

huhuhu...ko gi HSA dulu sbb cek ligamen ape kebende tu ke gak beb?

CritiCalThinKer said...

aida, bukanlah itu lain.. itu effect masuk confined space rasanya..

A.i.m.i said...

hurm. kesian. semoga cepat sembuh ya. amin..

ciKenit said...

semoga cepat sembuh incik doktor!
=)

CritiCalThinKer said...

aimi, terima kasih.. sudah repair pintu? ;)

cikenit, tq.. kamu tolong doa aku cepat sembuh. doa kamu makbul..
*wink

ciKenit said...

hehe.
nape doa ciki makbul?
sebab ciki orang teraniaya ye?
;))

baek la.
ciki doa ye?
:D

Nadia Yuna said...

lagu mana la buleh jadi macam ni. Lebih berhati2 next time ye =)

CritiCalThinKer said...

cikenit, tima kasih cik ciki..

nadiayuna, tq 4 ur advise..