Monday, September 26, 2011

Usaha

‎57/4=?

Main congak-congak dengan bini masa makan 'Trail Mix' (a mix of dried fruit, nuts and seeds).



57=56+1; so akan ada balance 1/4, so 56=8x7, and 8=4x2, therefore 7x2=14 then ans: 14 1/4.

Dia x pueh ati dgn method congak gua hahah




Macam-macam orang buat nak kasi anak masing-masing jadi bijak. Makanan jenis-jenis macam tu elok dimakan masa pregnancy. Latihan matematik juga digalakkan. Main piano juga adalah baik untuk rangsangan otak ibu dan anak dalam kandungan.

Semuanya kena usaha dengan izin tuhan..

3 comments:

ihsan_huhu said...

u-plus mind r baru cool. cbe p google tgk

Ainul Arina Madhiah said...

uuh, pening tngok nombor banyak sangat..

Buat sudoku pun boleh latih anak jadi bijak jugak. Insyallah

laki cikgu kimia said...

esan, o ye ye. aku tengok nih.

chinul, ha ah. nak 'paksa' jap. haha.