Saturday, January 2, 2010

Berikan gua secebis tidur..

Steven baru sms bagitau dia dah balik. Frank n Martin tak tau apa cerita. Mood krismas atau new year lagi tak. Atau dah kembali bersemangat berkobar-kobar meneruskan projek-projek penyelidikan selama ini.

Jap.

Cih.. Steven called kejap tadi. Tau-tau aja gua cerita pasal dia. Tanya gua pasal projek. Solusi yang pernah gua emelkan sebelum ini pon nampaknya 'a bit difficult' ujar beliau. Tak apa lah. Gua tau. Saja gua emelkan jugak ari tu biar lu sama-sama sakit kepala masa cuti ni.

Cuti agak panjang kali ini, kata gua 'I enjoyed mine' as gua sms dia tadi petang. Macam biasa hujung-hujung cuti la bilamana masa tidur gua semakin tak tentu hala dek memikirkan solusi projek yang yang belum sempurna.

Kata bini gua, cukup-cukuplah layan movie tu malam-malam ni. Bawak-bawak la tidur. Gua, bukan tak mahu tidur. Kalau memang itu hobi gua dari dulu apa. Tapi tabiat otak gua kalau tak settle, kalau tak solve, lagi tu dia bekerja. Memang bikin gua tak boleh tidur. Alternatif gua layan movie sampai mengantuk. Sampai kurang-kurang empat dua puluh satu pagi. Lepas semayang.

Harap gua dapat tidur dengan teratur supaya esok cergas dan cerdas macam dalam iklan susu segar..

10 comments:

xiiinam said...

Pergilah tidurrrr...
Moga bangun dengan minda baru!

Cik LeYha~~~ said...

tidur yg cukup amat penting beb untuk memulakan hari yg baru. ewah..nasihat dokter ni.hahhha

n@m@n said...

Lu sembahyang tahajud, taubat, hajat ke..biar tenang..

awal pagi tu berkat..hoho

cikgu_math said...

tak tidur sbb kerja tak siap boleh jadi tension, tapi kalau tak tidur sbb layan movie korea, okey jugak..Itu CM lah..
Dah lah Am... pergi tidur!!

sonata anak kancil said...

Salam tahun baru...salam kenal juga...TK singgah ke AGK & meninggalkan jejak kesan langkah...

selamat tahun baru - semoga sentiasa ceria

ihsan_huhu said...

haih bini ajak tido pon leh layan muvi ag.

haih

laki cikgu kimia said...

xiinam, leyha, naman, cm, sonata, esan, timakaseh kerana mendengar (?)luahan hati gua yang celaru ini. semoga gua terus maju maju dan lebih maju bersama kalian semua.. huuuu isk isk..

Nadia Yuna said...

chaiyo!

ihsan_huhu said...

ya maju ke depan

laki cikgu kimia said...

nadia, chaiyok2!

esan, jgn bertukar center of gravity ke forward lagi, sudah!