Tuesday, December 8, 2009

It fails to write to the registry.

Siapa ada masalah perkomputeran dengan pernyataan warning box seperti tajuk di atas, pasti akan cuba meng'google' solusi dari forum teknikal di internet sebagai suatu alternatif memperbaiki laptop sendiri.

Biar semua orang yang menghadapai masalah yang sama dengan gua terbaca blog gua di sini.

Solusi gua yang tidak tahan sabar ialah dengan mem'format' laptop.



Dan layan lagu ini ulang-ulang sampai lebam!



Sekian. *nada geram

18 comments:

ihsan_huhu said...

pandai gk ko it2 nih hahaha

irfat said...

salam..
pkai win7 bro..
cool..terbaek dr ladang..
=)
driver otometik install..

akmasyazwani said...

laptop kite serupa siot!
tp dh rosak la..hehehe

laki cikgu kimia said...

esan, tikus n labu..

irfat, masalah kekompatibelan tu yg gua gusarkan..

kema, tu la.. dah nak sampai masa gak ni gua rase..

Rambo said...

baju Jet gua jangan lupa. Baseball cut tau!

Rajuna said...

band wali penawar luka ha ha
asik goyangannya!

piNky LuCiA said...

dah lama nak format laptop ku ini.. tapi tak jadi2.. adehlaa.. hahaha

n@m@n said...

Cd ori ke pirate?hoho

♥frĂȘaky.gurl♥ said...

nak wat camne...bola tu kan b0olat...
erk~..ade kene mengene ke...huk huk...;p

-penah jadi gak...terus format n pakai win7eben..ngeee ^.^

laki cikgu kimia said...

rambo, itulah. gua mencari masa di persisiran pantai ni..

rajuna, iya bener dong. asik ah!

pinky, selagi masih sabar tak apalah..

naman, pasal ori la yg gua sakit nih!

sk8gurl, nampaknya ramai plak yg propose w7.. *terdetik

piNky LuCiA said...

ngah bersabar laa ni.. hehehe

CIKGU ZAM said...

salam, ade laptop pun satu dugaan besar gak kan, mcm2 nak kene "mengasuh" dia. lebih2 time diserang askar virus, boleh buat kita tak lena tido siang dan malam,

laki cikgu kimia said...

pinkylucia, sebahagian dah dapat kan.. :D

cikgu zam, tu la cikgu.. la ni ngadu kat bini je la wawawaaa :P

huda | haz said...

saLam..mekaseh bacer blog tadi..apprcte it cgu kimia..terer it gk rupernyer cgu kimia neyh (=

laki cikgu kimia said...

cik huda, bini saye la yg cegu kimia tuh..

arsaili said...

salam..bab computer ni selalu malas hantar je ke kedai but here so la expensive

l.i.f.e said...

heh! ni lagu yg ada pengumuman! pengumuman! tu kan? akak sudah bingung dengar ini lagu merata2 sana sini. dekat rumah pun mamat2 hensem duk nyanyi je....

laki cikgu kimia said...

arsaili, ntah le. x penah plak hantar repair kedai..

life, oo femes jugak ek..