Tuesday, December 22, 2009

Entri pembangkit semangat sendiri..

Rasanya dah garfield abes dah mata gua sekarang nih. Tak pulak rasa nak tido. Cikgu Kimia dah baik punya cilok dah..

Tadi petang dibelanja rakan makan-makan di kedai Pak Arab moden. Gua bedal sambil lupa Ahad ni ada International Futsal Tournament, yang memberi maksud sepatutnya gua kena jaga makan.

Semalam lebih kurang dua pagi jugak gua sampai rumah, layan futsal. Firasat gua selain perut yang perlu penyusutan, lutut kiri gua juga perlukan perhatian khusus. Luka lama berdarah kembali..

Kerja gua kalau laju-laju sangat pon selalu langgar tebing. Sekarang sangkut lagi dengan suatu permasalahan lain yang biasa gua lampiaskan dengan merempit motor cub laju-laju zaman degree dulu, atau skating sorang-sorang di celah-celah Mat Salleh menjelang hujung-hujung zaman sarjana, sebelum dapat solusi hakiki.

Layan lagu jerit-jerit, futsal, bola, sport hape-hape pon, shopping ke, pada gua bukan lagi suatu 'cure' tapi bolehlah sebagai sekadar 'pain killer' seadanya.

Sampai sekarang gua tercari-cari cara nak release atau 'sit-back' di alam maya pada ini. Gua belum jumpa cara terbaik untuk fasa pekerjaan gua.

Jenis gua, biar gua perah habis-habisan, kerah sampai lembik. Asal kerja gua siap sempurna. Yang itu baru gua. Am. Ingat.

Itu baru gua!

12 comments:

DrSam said...

Heandbanging memang boleh jadi terapi stress. Itu kalau zaman muda le. Kepala boleh tahan kalau terhantuk kat dinding banyak kali pun. Sekarang kalu...benjol aje yang dapat.

n@m@n said...

kena bc Quran bnyk2..uhuk

cikgu_math said...

stress??
bab ni CM angkat tangan!
Tak boleh nak tolong....

en_me said...

dah cilok tewww.. ehehe

ihsan_huhu said...

siyu on sunday

Inah said...

keje keje keje..smlm dah pakai topi grad phd..terus terbakar semangat :P

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

xiiinam said...

Relax...tarik nafas....hembus
Tarik nafas...hembus...
Tarik nafas...hembus..

Okey..
Kira 8 kali lagi...




:)

laki cikgu kimia said...

drsam, headbanging? walawei!

naman, hijau dah muka aku nih.. wuwuwuu

cm, memahami saja sudah mencukupi..

ihsan, siyu.

laki cikgu kimia said...

en me, baik punyer.. :)

inah, terbakar ek? semoga terus maju!

tagskie, -_-

xiinam, waa ratu aerobic la akak ni ye? heehee

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kite suke buat kereje last minute. hehe

laki cikgu kimia said...

tak bagus jugak kan? hihii