Tuesday, September 9, 2008

Bersemangat sambil tidur

To many people who have encouraged me to grow professionally and spiritually, especially my parent and my lovely heart. Included also are a great many fellow friends that I am indebted to..

Hah da siap satu page.. ahaha.. mental menyelidiki.. cabaran 6 bulan ‘actual research proposal’.. sudah 3 ari program bermula.. baca punya baca.. pening sendiri..

Oh lupa.. pagi tadi sampai turn menyediakan juadah untuk rakan2.. aduh.. bukan malas masak, tp bangun pagi2 buta untuk masak yang agak berat. Jadi tadi malam lepas bbuka, lepaklepaking lantas mendefrost ayam. Ada pula perencah Brahim! Genius! Kerja lebih mudah.. lambung2 terus siap..

Jadi tadi pagi seawal jam 4, sudah bangun masak nasi juga sayur.. makan2 niat kerana tuhan..

Target tido lepas subuh jam lima, tapi 0630 sudah terang, mata kelip2 tengok atas.. tak boleh lelap, dapat idea curah2 limpah ruah.. smangat mau datang awal opis tulis2.. target 6 bulan rasa boleh siap dua minggu..

0750 keluar rumah, naik tram, naik train, naik bas smpi opis 0915. Jauhkan? Tahu..

Dulu sangat dekat, naik tram sampai city 15 minit, atau naik bas GoZone maksimum tunggu 15 minit. Sekarang kena sabar.. pindah belum boleh, contract sampai bulan 2, sayang duit, sayang masa depan..

Hah! Sampai ‘pejabat penyelidikan’ mata mengantuk jadi tertulislah satu blog. Layan tulis blog sangat bagus, release.. boleh suka, marah, maki semua.. keyboard tak marah.. monitor tak marah.. reader nak marah? Sukahati!

Dari 2006 tulis blog (ini versi sudah simplified, tak mahu ceria2), mase kje temasik, mula kje kat johor.. hah! Itulah kau, target menggunung.. ‘Something before 30’.. tp Ir kena postpone, tukar target 37. Lalu Dr sebelum 30 buat masa ini.. tuhan tolong aku..

Ok, take 5 sudah turned 30, masa menyelidik sudah tiba.. mari baca buku..

Salam ramadhan.

6 comments:

Rambo said...

welcome to this 'sepi' world bro.

eh, gua lupa lu punya flight aritu. Sorry ye. mmg pasang niat nk gi KLIA last Sat. End up aku layan tido.

aida said...

best gak bace2 eh..'jln2' kat buku..'jalan2' kat tenet..cari 'kenalan' baru...pasti dpt ramai 'kenalan' .meriah suasane...cerah masa depan..insyaAllah

ciKenit said...

doctor! doctor!!
hehehe...
ade ke patut rambo bleh lupe lu punye flight aritu kan?
kejam siot dia.
=))

CritiCalThinKer said...

rambo, manusia kerja hebat memang slalu tido dikala berbuka bukan? wink2! ;)

aida, jauh berjalan luas pengetahuan, majulah sukan untuk negare..

cikenit, rambo x kejam, die cume tertidur penat kira duit.. aduh pedas.. (maafkan gue abg rambo bergaye)

Nadia Yuna said...

hoh. bertukar tapak rupenye ye

=)

CritiCalThinKer said...

begitu le nampaknye nadia..