Thursday, October 30, 2008

Tawa Pagi Ini..

Sedikit moral untuk hari ini. Lakukan setiap sesuatu itu dengan bersungguh-sungguh..
Mari kita mulakan hari ini dengan senyuman!



p/s: video ini sudah lama.. tapi masih sangat lucu kan!

Wednesday, October 29, 2008

Bila Buhsan dan Malas!

Esok Jumaat jam duabelas ada pertemuan dengan bos besar.. tapi itu esok.. esok esok cerita.. aku sudah sedia, Insyaallah..

Hari ini Khamis.. dari tadi malam sudah niat.. hari ini mahu rilek-rilek.. malas-malasan.. duduk rumah.. YM.. Telefon sana-sini.. main game.. sudah lama tidak main game.. jadi tadi sangat layan main game ini.. ahaha.. release..


Tuesday, October 28, 2008

Runtunan Sanubari..

Beratus mungkin gambar kita.. aku paling suka gambar ini.. gambar kali pertama pertemuan..

Memang aku tahu.. kekurangan utama diri ini adalah kurang pandai menjaga hati.. hati wanita.. tambahan kamu.. hatimu lembut.. mudah teruris.. tapi dengan aku kamu sabar.. aku tahu kamu tahan sabar.. kamu memang penyabar agung!

Harap kamu lebih sabar kali ini.. aku perlu terus lari kejar cita-cita aku.. walau sampai kadang-kadang aku tidak perasan kiri kanan.. tidak perasan kamu..

Aku juga menghitung hari.. menanti hari indah itu.. sedang kiri kanan atas bawah depan belakang kita penuh aral.. semoga kita dapat sama-sama mengesampingkan semua itu..

Percayalah.. selain tuhanku.. kamu adalah separuh nyawaku.. hanya kamu..

Monday, October 27, 2008

Susunan Sepuluh Jari..

Kesibukan akhir-akhir ini membataskan komunikasi jarak jauh antara aku dan engkau.. sms tadi pagi menyuntik rasa membuak-buak dalam jiwa untuk memiliki buku itu.. Pasti buku itu sangat hebat..ayat-ayat yang di forwad kan itu cukup menyentak ego seorang lelaki..

Maaf sayang.. aku terlepas pandang..

Aku Terima Nikahnya..

Friday, October 24, 2008

Lagi Kenangan Silam..

Hari ini baru mendapat khabaran kurang baik dari naib ketua yang baru pulang dari persidangan antarabangsa..

Tajuk projek kami bakal bertukar mungkin.. Fokus untuk menyiapkan Actual Research Proposal itu sedikit terganggu serentak dengan sapaan beliau tadi pagi..

Justeru, aku pulang awal lagi hari ini..

Buka notebook.. layan foto lama-lama, sampai timbul rasa rindu.. tidak semena-mena terhasil pula video ini..

video

Aduh teringat zaman muda dulu-dulu..
Saya budak baru belajar.. kalau salah jangan gelakkan!
Selamat berhibur!

Thursday, October 23, 2008

Lagi puas!

Sekarang terbukti.. memang ada spesis orang macam aku ini.. itulah kau.. aku tanya kau.. kau marah-marah.. kata aku suka bertanya bukan-bukan..

Lihat! Bukan aku cacat akal! Aku cuma berfikir dari satu sudut yang berlainan..

Refer semula perenggan akhir di sini. Soalan ini lebih kurang macam Paul Harwood tanya..
Cuma aku sudah tambah; cermin aku berpintu sangat pantas dan bersifat adiabatic (tiada pertukaran haba) keseluruhan..


Ini pula pemikir yang lain

Mark Gouldsberry

Georg Hager

Kalau memang wujud kotak hebat aku itu.. mesti semua geleng-geleng tidak percaya.. haish..
Adakah bisa?

*mengapa aku baru sedar sekarang.. isu ini sudah lama rupanya..

Wednesday, October 22, 2008

Mengantuk kepuasan..

Aduh.. mengantuk pula mata ini… semalam tidur lewat.. gara-gara membantu tetamu yang datang ke rumah.. sudah dua hari beliau singgah ke rumah.. mahu bantuan untuk projek katanya.. beliau ini lebih sedikit umurnya, maka itu aku ada sedikit segan mengajar beliau itu ini.. tetapi selagi daya aku cuba.. setelah dua hari, baru malam tadi.. aku, beliau dan seorang sahabat.. telah dapat mengeluarkan berbagai-bagai lagi teori yang bukan-bukan itupun setelah tarikh bertukar..

Benarnya semalam.. ada seminar.. maka bermula sembilan pagi sehingga enam petang baru pulang.. lalu dapat menyambung kerja membantu beliau.. jadi, malam itu dapat kami rekodkan segala ralat-ralat yang mungkin adalah penyebab kepada ketidakberkesanan rekaan baru itu..

Harap hari ini hari cerah untuk beliau.. agar dapat mempersembahkan teori-teori baru itu pada ketua beliau dengan baik.. tapi sepanjang pengiraan aku semalam.., aku hampir pasti bahawa teori-teori itu betul.. sekurang-kurangnya poin utama kita.. sepertimana kata sahabat: Teori ini setakat ini adalah yang terbaik.. jadi ini patut kamu highlight kan pertama pada ketua kamu esok,oke!.. Semoga beliau sukses..

Aku mengantuk, tapi puas..

p/s: bukan sombong atau berlagak di sini, sengaja isi masa.. mengantuk!

Tuesday, October 21, 2008

Simpan Dalam Hati..

Mahu lihat gambar bukan? Jadi ini dia..

Tidak pasti tarikh sebenar capture gambar ini.. yang pasti selepas 31 Ogos 1985..

Ini lah wanita itu.. insyaAllah.. minta kamu semua doakan.. moga dipermudah dan disempurnakan urusan..


p/s: Janji sudah kota.. tidak kata mahu gambar baru atau lama bukan?.. (“,).-.-…

Sunday, October 19, 2008

Saturday, October 18, 2008

Sepohon kayu..

Perlawanan bolasepak persahabatan sabtu itu.. kami menang ke atas Korea 4-3 dan Philipines 2-1. Minggu lepas lawan Brazil seri 3-3.. Tahniah untuk team kita!

Aku tetap datang menonton perlawanan.. berjeans tanda masih belum mampu bermain semula.. rasa sangat ingin berlari-lari bebas.. Boot baru itu sudah bersih semula.. Stoking semua dalam drawer.. rapi.. sampai tadi timang-timang sayang bola itu.. kaki ini sakit semula.. sedarlah kamu sudah tua.. cacat pula! Seloroh kasar kawan-kawan.. aku tersenyum sahaja *jangan tanya dari mana selipar yang dibaling pada kamu itu..

Ramai tenaga muda dalam team ini sekarang.. jadi kuda tua sudah boleh rehat-rehat.. tapi betul team ini memang hebat.. meskipun tanpa AbangPostgrad@Master itu..

Selama ini aku memang suka exaggerate bikin sedap cerita.. Setahu aku.. aku tidak tipu.. tapi kalau memang ada yang terasa dengan post-post sebelum ini.. aku mohon ampun.. terasa juga ingin jadi baik seperti KS dan Arina.. itu sahaja, Assalamualaikum kawan-kawan semua..

***

Kawan-kawan memang dari dulu kalau aku cerita mahu jadi baik mereka kata: boleh blah! Tambahan pula bila aku kata aku ini ibarat kain putih..

Sepohon kayu daun nya rimbun..

Thursday, October 16, 2008

Inspirasi..

Hari itu..semangat agak lampau.. idea terlepas level.. kamu tahu rahsianya?
Aku kongsi.. cara ini berhasil.. pada aku.. sekurang-kurangnya..

Ini baru.. dua tiga hari lepas baru sedar.. otak ini perlu kita manjakan.. bukan tanpa memikirkan apa-apa.. tapi perlu kita fikirkan perkara-perkara asyik..

Perkara asyik ini.. ada banyak.. jangan asyik dengan yang berat-berat! Ringan-ringan sudah.. aku? Aku baru sedar.. aku suka suara baby! Tawa atau tangis tidak apa.. janji suara comel itu.. pagi itu.. dalam train.. baby ini asyik senyum-senyum pada aku.. aku layan.. main-main.. gelak tawa.. sumber itu inspirasi aku hari itu.. hari paling produktif! Pukul lima rasa tidak mahu pulang.. Office pun sudah mahu dikunci.. betul aku ada kunci, tapi tidak gila pula aku keseorangan di sini.. rumah pula jauh.. balik!

Jadi itu teori baru hanya applicable pada aku setakat ini.. kalau malas-malas.. runsing-runsing.. tiada idea.. hanya perlu manjakan otak.. bayangkan baby ketawa.. kamu orang perlu cari cara kamu sendiri..

*

Tiba-tiba aku fikir.. kalau memang ada satu kotak cermin (yang memantulkan cahaya dan tidak menyerap haba) dengan pintu yang berkebolehan menutup pintunya dengan laju mengatasi kelajuan cahaya.. pasti cahaya boleh disimpan di dalamnya.. emm.. apa kata kamu?

Tuesday, October 14, 2008

Kentut betul!

Benarnya aku amat sibuk kebelakangan ini… tapi kejadian pagi itu sangat mengguris ketelusan hati ini.. lalu aku post entri jijik ini..

Normal memang kalau ada yang melepaskan angin bila-bila.. tapi harap kau sedar keadaan sekitar.. jangan suka-suki..

Mana tahu ada di sekitar itu orang-orang yang sedang bersemangat bara ingin ke office.. idea penuh di minda berkira-kira menulis penuh bermuka-muka? Kau rosakkan pagi dia dengan bauan kurang enak itu!

Jangan nanti aku buat satu mesin baru.. Mesin penyimpan bau.. sedang enak kau bergelak tawa sesama rakan.. aku launch bau itu.. ya, bau yang sama kau lemparkan pada aku dalam tram hari itu! Sengaja aku duduk dekat-dekat lalu aku launch bau itu dekat kau.. sambil senyum aku pergi.. mahu?

Cis.. dasar montot tidak berbedung! Kentut tak basuh punya budak!

Saturday, October 11, 2008

Sejenak aku berpaling..

Hari ni hari rehat yang kesekian kalinya.. rasa ingin santai ini antara wasilah kepada penghasilan post kali ini.. berikut adalah satu coretan yang telah di published dalam bloglama, tetapi telah ditarik siarannya.. dengan sebab yang aku sendiri tidak ingat sudah.. senyum sendiri aku hayati zaman itu.. gaya bahasanya memang lain sama sekali..

Nikmatilah..

Aku pindah masuk kampung.. mase tu umo 5 taun x silap, aku grad kt tabika menglembu.. pastu further kat Tadika Kuala Dipang… ong kg aku sbut kodipang.. bes aku blaja kat situ, pg2 tok aku anta nek vespa ijau plat penang.. aku ske dok depan, bdiri kt depan tu main angin.. aku ske bdiri n blari.. lam keta pon kalu p mane2 aku xske duduk.. berdiri kat tgh2 tu.. lain mcm gak tebiat aku time kecik2.. blari plak, kalu p mane mane, mane de aku jalan slow2, summapun lari.. kira kalu aku x blari tu maknenyer kaki aku x sehat la tu, luke ke teseliuh ke.. habit la kalu masuk umah tu.. lari n buang sliper tu secara oto je, mane tplanting siper ntah! Kkdg tplanting masuk umah, mlenting arwah opah aku.. tp die ttp syg aku.. mase aku slalu sakit pale stat dajah 1 die la tempat aku slalu bmanje.. makpak kje..

ooo.. rupenyer mata aku kurg baek, kne pake spek.. rabun.. ak ade satu prangai pelik: slalu asyik dengan teknologi.. aku dok kaji pasal cahaya la hape la.. so dok tgok tv dekat2 la.. dok suluh mata ngan torchlight la.. jahanam le mata.. haih.. (xkira aku dok buat bot polisterin pakai moto letrik, sistem lampu brek basikal, hape22 lagi la).. so, stat dajah dua aku pakai spek.. seingat aku, dlm stahun tu 3 4 spek aku tuka2, bukan pe asik patah je.. aku yg ganaz sgt, ade skali tuh, nk panjat pokok.. aku ingat; letak kt bwh la spek ni, kalo bwk ms pnjat kang jatuh pth lak lagi.. letak la kt bawah.. satu lagi tebiat kurang bijak aku mase kecik dlu, naik pandai panjat pelan2, turun plak nak cepat.. selambe je aku terjun, prap! Mak ai, atas spek gue.. hish bijak tol anak mat amin ni.. ehehe.. smpai skang ni total da belas2 kali aku tuka spek..

Jah 3 (aku stat main bola under 12), bes btol bleh p skolah pake baju biase je.. tapi study aku menten je.. jah 4 aku men hoki plak, em pastu gdebuk! Skali gue dpt no 3 dlm klas, gile jatuh result gue.. ingat lagi, mase rehearsal mjls penyampaian adiah, gue x pi pun amik adiah, layan emo dalam toilet.. kecik2 pon gua da pandai emo2 ni senonyer..ekeke.. so tu la result aku yg plg xbes skali, dpt skali no 3.. jah 6 upsr, result pon x la baguh sgt.. abis, org nk peksa aku dok sbok nak pi stadium men hoki.. ape kejadahnyer.. mak marah aku.. uhuhu..

Jah 6 ni, aku ligat sket, name je ketua pngawas.. cam ketua pgganas je makcik kantin aku kate.. ehehe.. besa la aku kan Azroy.. uih dlu, aku pon nak jd cam faizal usin tu.. nek scrambler study tepi jalan, pastu jd bes student! Ekeke.. de satu malam ni ade joget lambak kt kg aku ni, biase la kalu ade org kawin biase ade la.. baik nyer, aku rayau2 malam tu jupe akak gue.. ha ang pi mane.. ang isap rokok ye, kaklong x ngaku ang adik kalu ang isap rokok! Gle keras ayat akak gue! Tapi akak aku pon 13 thn, ckp mane de pk.. timasih long, angah stil x mokok gi smpi skang.. saje je ungkit kisah 2 kat along baru2 ni, senyum je die mntk maap.. ang mmg bes r long..

Lepas upsr, aku masuk skolah biase.. gile ah klas A tuu.. die ikut result exm yg conductd by dt school mase regstration.. dia ckap akan pggl name stat dr yg highest mark, pastu buat baris.. uiyo! Name gue 1st ekeleh da tentu aku dpt exemption x amik test tu, sbb demam.. mybe die tgok result upsr kot.. sume yg kagum kat aku sbg satu2nye mlayu among the top 10 dlm klas A… rupenyer tertipu.. sbulan gak la aku blaja kt skolah tu.. pagi2 panjat bas skolah, ngorat awek kg sblh.. (aweq mase tadika aku dlu sbnanye) la ni anak 2 dah kawin ngan member skampung gue.. pastu aku masuk skolah asrama kt ipoh, form one second intake.. terer gak la aku mid year exam ok.. final masih ok.. fom 2 masuk class pandai.. x lame pastuh.. rusak! Susun bku tgi2 ats meja tido! A ah da tentu jadi pandai! Fom 3 aku masuk klas kureng terer.. pmr aku pon ala2.. seb bek bleh further fom 4 kt skolah tuhh.. mmule aku dpt ofer klas pat snawi ke ape la name dia aku x ingat, tp klas aliran ugame la.. adu laa.. aku nk masuk klas sains.. time tu la aku rase aku da matang sket, so wat keptusan ngan yakinnyer.. juper PK skolah wat rayuan.. aku dpt msuk klas sains, menten top 8 smpi spm.. spm pon x hebat sgt la.. ala-ala je..

Lepas spm, aku balik duduk kampung (skola menengah, family ak pindah umah kt ipoh), mcm2 kje aku wat.. tercelen ngan akak gue sena nyer.. die straight A, gue? Bengkang bengkok sket ehehe.. tp bezanya, die.. sumenyer fully sponsored, aku plak segan ngan makpak nak mintak2 duit ni.. jadi mekanik la (mase ni ak stat apply sume teori2 modification yg aku reka n kacip @ catch up point2 racing dari otai2 kampung), jual beger la, jual baju la, keje kilang laa.. aku tipu spm aku fail, pastu mntak kje kilang.. jahat tol.. kenangan jual beger: aku tgu uncle aku x sampai2, aku drive lori die balik umah sendiri.. lesen xde, pastu 1st time bwk! Kekeke slambe je abang ni.. akibatnyer, mase bawak keta mak aku, putus cable handbrake keta mak aku aku wat, tu la blaja dlu naik lori, naik keta mak aku plak sume lembut. Ehehehe..

Aku masuk U plak.. nak amik degree tros ni.. cuak gak, bleh ke ni.. k la, aku aku regster masuk u kt jhr, aku x smpai lagi moto aku da smpi nek ktapi.. pak aku bli mto RG.. suh wat p klas, bkn mrempit! Mkasih bah.. (pak aku asik highlight xleh men snuker n bowling je mase blaja, die kate ktagih.. so aku x main la.. sampei da kje baru la ngenal bende2 ni sume.. tp yg eran tu die x ckp plak jgn berlumbe ekeke) sem satu, suci lagi mto aku.. sem 2 da gatal2 sket tgn ni.. aku xpndai sgt enjin 2t ni.. seb bek ade kwn2.. tp xbes la mto 2t, bkn jiwe aku la.. aku bwk honda bullet 7 series upgraded version dr kampung.. udah aku dok main mto plak sampai la sem 4, ntah da bape kali xsiden pon aku x ingat, aku serik dah! Bukan la sbab xcden 2.. result da jatuh bwh 3 point.. da.. da.. cukup2! Aku stop.. aku dok pulun study balik, doa aku; etlis dpt dekan skali n grad nnti etlis 3.1.. ek eleh.. mmg dpt la.. pastu aku dok eran apsal aku x doa tgi2.. 3.19 max aku dpt.. pun camtu, aku syukur pd tuhan, tuhan sayang aku.. alhamdulillah..

Grad.. sbulan.. itvw sana sni.. 2 bln.. itw.. 3 bln.. baru dpt rentak.. stat intw yg ke4, sume success.. belas2 itvw kalu x silap total.. udoh le pening teman nk pilih mane 1.. gue pilih tanah temasik sdn bhd.. gue stat mid 2005 till end 2006.. ting tong ting tong (maleh nak cite la pasal kje).. aku tuka tmpt kje, bajet nk tuka propesen kje kt BP, skali xdpt da.. aku da ilang experience itvw kje hohoho.. so aku smbg propesen yg dlu, kje kt ipoh.. start early 2007. Survivor.. (pon maleh nak cite..maybe next time) Tp sbb mtlamat aku ni nk tuka propesen, aku apply kt Utara.. dpt! Stlh blaja dari ksilapan.. bes gak kje kt ipoh ni, tp bos kuat pusing la.. aku da kompem tp die x kasi surat lg pon.. stelah kmpem dpt kt utara tu, aku resign! Antar fax je 24 hrs notice, tulis tangan lak tu.. on the dot! Bleh gak la, aku pefom 300k pojek siap kasi die.. haih.. bos gue yg berkire..

Skang ni dok umah merancang masa dpn.. saje je aku nulih pjg2 kt sni mnunjukkan btape free nyer aku.. lately, aku dapat rasakan tuhan da sgt2 banyak mnolong aku.. alhamdulillah.. byk yg aku nak; aku usaha, aku doa, aku dapat.. dengan keizinanNya.. n satu lagi.. ak nak sambung study!

Hah! Sape yg x daftar pemilih.. p la daftar.. tanggungjawab pada negare tu.. aku br pegi satu kursus kesedaran , brkesan laa.. arini abis, soknye aku p register sbg pemilih.. da tlepas skali ngundi..

k bye, c u in da nex episod! -FIN-


Aku ini memang suka mengenang kisah silam.. Oh ya! ada satu moral yang mahu dikongsikan di sini.. JADILAH DIRI SENDIRI! menonton Michael Scoffield dalam Prison Break menarik minat untuk aku berambut pendek.. hasilnya.. hish.. x cute lah!

Wednesday, October 8, 2008

Lailatulqadar di bulan Syawal..

Mustahil bukan? kerana malam itu doa ku banyak makbul.. dapat melepas kerinduan pada leteran.. hati ini kembali berbunga.. kaki sudah semakin sihat.. progress kerja juga semain bagus.. tidur juga cukup.. segalanya seakan apa yang dihajati.. terima kasih tuhan.. Kau selalu bantu aku.. dalam urusanku.. terima kasih..

Malam itu..

Kabaran kurang enak itu disampaikan pada beberapa orang tersayang.. (setelah hampir sembuh)

Perbualan dengan bonda: Kamu bio bebetoi ngah! Nak kawin ni jage le badan tu. Karang rengkat ke, udoh x lawo.. Ikut-ikutkan kamu ni tengah darah manih kamu tau x? X la mak.. sikit jer.. doc cakap seminggu jer baik.. Itu le kamu.. main pun elok-elok ler.. ni jadi macam ni cemane? Nak urut kat sane ade ker.. hish kamu aje nyer iye! Potpetpotpet.. dalam loghat perak selatan..

Leteran itu semakin sayup, kebolehan system darah putih dalam badan ini merangsang alur telinga agar menebal lalu mengesampingkan bunyi-bunyian tersebut, aku sudah imune.. automatic! namun begitu, aku terus senyum.. rindu leteran bonda kini terubat..

Perbualan telefon dengan bakal kakak ipar adik: ok ke ni? Ok.. nanti mintak tolong kawan tolong urutkan tau.. aaa.. gi hospital dapat ubat x? nanti makan ubat tau.. aaa.. ish geram nyer! Orang cakap asyik aaa aaa jer.. buat tau! Aaa.. iieeesh! Geramnyer!!.. abang ni kan.. potpetpotpet.. beliau nampaknyer ada bakat yang sama dengan bakal mertua.. namun itu, beliau tetap disayangi..

PetikanYM dengan Kakanda Ipar Sulung: Ang nape ngah? Ok x? ok.. cume kaki ni je tengok nih http://disebalikitu.blogspot.com/ ui ngape tuh? Besa laa.. kaklong mane? Opis, x balik lg.. sian dier.. Kaklong kan baru lulus ICAEW, jadi sudah lagi sibuk dari dulu, kate Chartered Accountant.. naik jadi assistant manager pula.. murah rezeki.. Nanti kirim salam along ya! Bye! Salam..

Kakak ini memang hebat, sangat rajin, tabah, 1st class degree (the only malaysian of 7 in Soton uni).. ICAEW pula lulus! (sama tahap Ir untuk engineer) memang tahap dewa!

Petikan YM dengan adinda muda: kt uni ke kt umah? uni.. blakon ker? hihihi.. ngah! adik xsemangat la nak study gmat.. aduh.. ngape plak? malas! haha.. skali skala xpe la bermalas2an.. hahaa.. angah kt umah nih br blk spital.. camne? ok kaki? da ok da, td gi anta tongkat balik.. adik da tak isau da.. isau pe? da besa sgt.. ngah la! accident d ujung jari! hhaha kamu memang! wehee!

Beliau ini lebih memahami, selain tiada perasaan (tahan maki) dan tidak mudah melatah.. maka itu, dia aku lantik jadi penyampai berita pada ibubapa tatkala ada sebarang ketidakinginan yang berlaku.. jangan main-main, 1st class degree with two awards! Aku doakan kau berjaya dalam GMAT itu.. (sape soh pegi US)


*

Malam semalam aku mimpi main bola, kena tackle dalam penalty box.. Priittt! Referee tiup wisel, penalty!

Bola untuk sepakan penalty.. tapi kedudukan bola kelihatan agak jauh dari goalpost itu berbanding standard.. aku jadi pelik.. tiba-tiba rasa gementar untuk mengambil sepakan itu.. kenapa ya? Biasa tidak begini.. sungguh takut sehingga tidak mahu mengambil sepakan.. cuak.. dupdapdupdap...

KLEPEK! Terjaga pula.. aduh pelik benar mimpi itu..

Monday, October 6, 2008

Terdampar Di Pelantaran..

Jadi mulai 5 Syawal itu, aku terlantar di bilik ini..


Apa berlaku? biasa.. ujian.. Terakhir kali ini terjadi adalah pada 4 atau 5 tahun lepas aku tidak pasti.. tapi itu kaki kiri..

Dulu..
Kepuasan memecah masuk Sk8Park baru itu memang sangat hebat.. waktu itu masih budak-budak.. panjat pagar masuk.. ride sana sini.. sangat happy.. tapi sepertimana biasa.. 'BasictrickJatuhNgeri' itu adat.. terbaringlah kau di situ lama-lama.. lepas itu panjat lah pagar itu untuk keluar.. hah.. baring lagi di situ lama-lama.. lepas itu pulang..

Balik rumah mak saja yang ada.. potpetpotpet rencah kehidupan.. tetap sayang sama emak! (sampai sekarang rasa rindu leteran ibu).. hantar ke hospital.. wheelchair.. jumpa doctor.. "Haa.. extreme yea? Bagus!"..

Sekarang..
Rehat-rehat saja.. kata RAH's doc itu, within one week boleh sembuh.. Anterior Talofibular Ligament itu, perlu rehat juga.. jadi dapat beberapa accessory untuk bantuan berjalan.. Esok mahu pergi office, harap-harap bangun pagi sudah boleh jalan seperti biasa..

Amin Ya Rabbal A'lamin..

Tuhan, aku tidak marah.. aku tahu dosa aku.. jadi balasan ini aku redha, cuma aku lemah, minta tolong sembuhkan aku cepat.. aku ada misi..


*

Terima kasih tuhan..

Friday, October 3, 2008

Tahun Kedua Raya..

Ini adalah rumah terbuka.. jemputlah masuk.. nampak memang macam tiada berpenghuni.. tapi ada, betul..

Haa.. jemput.. cuba buat macam rumah anda sendiri..

Haa.. buka kasut tu.. susun baik-baik.. jalan terus, belok kanan..

Yang ada tempat lap kaki tu bilik air.. jadi pandai-pandai layan diri anda..

Jalan dulu.. terus.. toilet di situ.. depan washing machine itu sahaja..

Mari lepaking di ruang tamu.. makan-makan apa yang ada..
Tapi.. sebentar.. oh iyaa.. ini dapur..

Eh duduk lah dulu.. ON sahaja tv itu.. maaf tv kecil.. jarang nonton tv di dining.. dipersila layan PS2 jika mahu..

Meja makan itu.. ada biskut.. mahu kuih raya? Sekejap..

Atau mahu lebih santai di luar? Bagus juga.. sap kok lu..

Abaikan towel dan boxer itu.. tiada manusia sebesar itu lagi di rumah ini..

Ini stadium mini depan rumah.. tempat sepak-sepak release tension..

Jadi hari raya yang mulia itu, disambut dengan sembahyang raya dipagi hari, open house ditengahari.. petang?

Petang, layan mesin rumput depan rumah dan juga stadium mini itu!
Malam baru sambung makan-makan..


*

Sudah 2 tahun.. raya tahun lepas masuk kelas sahaja.. tiada apa..
Tahun ini? Bermula September lepas, asyik baca, baca, baca..

Ku seru dikau.. idea....